Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

Logo med snarvei til jubeleumsportalen

>Hvor lite skal du finne deg i?

Innhold

Logo Hvor lite skal du finne deg i

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Hvor lite skal du finne deg i?

08.11.2016

Mange grove kriminelle handlinger foregår i det skjulte og blir aldri kjent for politiet. Kampanjen Hvor lite skal du finne deg i?, som politiet relanserer denne uken, handler om å forebygge vold i nære relasjoner. Det er viktig å senke terskelen for å be om hjelp eller varsle politi og hjelpeapparat.

Hvert eneste år utsettes opp mot 150 000 personer for vold fra noen de kjenner godt, ifølge regjeringens handlingsplan ”Et liv uten vold”. Kun en fjerdedel av kvinnene som utsettes for grov vold i nære relasjoner, anmelder forholdet.

De fleste forhold starter med forelskelse og kjærlighet, og derfor er det naturlig for mange som utsettes for vold, å bortforklare og tilgi. Spørsmålet politiets kampanje stiller, er ikke hvor mye du skal finne deg i, men hvor lite.

Med denne kampanjen ønsker politiet å forebygge vold ved å gjøre unge mennesker oppmerksomme på faresignaler og fortelle at det er viktig å søke hjelp tidlig. På nettsiden hvorlite.no kan du lære mer om denne typen vold, hva du kan gjøre, og hva politiet kan bistå med.

Hvis du vil vite mer om hjelpetilbudet i Sarpsborg, og arbeidet mot vold i nære relasjoner, kan du lese mer om det på denne siden.