>Ikke slipp inn skadedyrkontrollør

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Ikke slipp inn skadedyrkontrollør

08.02.2017 av Eva Rekvin

En person som har utgitt seg for å være en "skadedyrkontrollør fra kommunen" har forsøkt å lure seg inn hos to eldre beboere på Grålum. Den ene beboeren fikk tappet bankkortet sitt etter besøket.

Sarpsborg kommune har imidlertid ingen skadedyrkontrollører som ber om å komme inn til folk. Slipp derfor ikke inn noen som utgir seg for å være dette.

- Kommunen drar ikke på befaring uten at en beboer har kontaktet kommunen og det er gjort en avtale på forhånd, fastslår Liv-Torill Osland Lunde ved Enhet helse i Sarpsborg kommune.

Ansatte i Sarpsborg kommune skal dessuten alltid ha med seg legitimasjon.

- Vær kritiske

I Sarpsborg Arbeiderblad oppfordrer politiet folk til å være kritiske hvis de blir oppsøkt av personer som utgir seg for å være fra det offentlige og som ønsker å komme inn boligen deres.

- De aller fleste offentlig ansatte som kommer på hjemmebesøk skal ha legitimasjon, og ofte også være uniformert. Dersom du er i tvil, så ikke slipp ukjente personer inn i hjemmet ditt. Gi heller aldri fra deg bankkort til andre personer. Dette skal du betjente selv. Og til slutt må ingen under noen omstendigheter gi fra seg koden til betalingskort, sier politiførstebetjent Terje Bøe til avisen.

 

Dersom du oppdager skadedyr i boligen sin, ta kontakt med Sarpsborg kommune på 69 10 80 00 for å få informasjon og råd.

Se også Folkehelseinstituttets nettsider.