>Trygt drikkevann på Greåker

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Trygt drikkevann på Greåker

Publisert: 25.06.2024 Av: Ole Christian Foss

Kommunen har fått svar på prøvene etter vannlekkasjen på Greåker tirsdag. Vannet er trygt å bruke, og kokevarsel oppheves.

Saken er oppdatert fredag 28.juni klokken 14.15:

I forbindelse med lekkasjen på Greåker tidlig denne uken tok vi prøver både tirsdag og onsdag, for å forsikre oss om at vannet er trygt og godt å drikke. Nå har vi fått svar på samtlige prøver - og de viser at vi kan oppheve kokevarselet. 

Vannet er trygt, og kan brukes som normalt.
Vi har strenge krav til drikkevannskvaliteten vår, og du som innbygger skal alltid være trygg på at vannet du får i springen kan drikkes.

Takk for at du ventet, til vi var helt sikre. Alt er, og har hele tiden vært, trygt etter Greåker-lekkasjen.

Ny SMS er sendt til de innbyggerne som også mottok SMS med kokevarsel. 

---
Gammel status (28.06. kl 11.30:)  

Mange innbyggere tar kontakt med servicetorget etter vannlekkasjen på Greåker 25. juni, og spesielt etter at lokalavisa skrev om frykt for å reise på ferie. 

Sarpsborg kommune og kommuneoverlege Torunn Søland er opptatt av å berolige de som bor i det berørte området. 
Som vi uttalte til avisa vil vi ikke fraråde noen å reise på ferie eller andre turer. Kommunen har en rekke store og små lekkasjer gjennom et år, uten at dette betyr at noen rammes av alvorlig sykdom. Dette var en stor, men ingen ekstraordinær lekkasje. 

Det er rutinemessig tatt en rekke vannprøver som nå er til analyse. Så snart prøvesvarene er klare vil disse bli opplyst. Vi har håp om at dette skjer i nær framtid. 

Kok vannet

Alle som har vært uten vann, har misfarget vann i krana, eller opplevde dårligere vanntrykk enn ellers tirsdag 25. juni, anbefales å koke vannet før de bruker det til drikke og mat. Dette er rutinemessig sikkerhetstiltak. Oppfordringen gjelder inntil annet varsles.
Det er sendt ut SMS til de husstandene der vi med sikkerhet vet at de har vært påvirket av vannlekkasjen.

Mottok du ingen SMS, men mistet vannet eller opplevde dårlig trykk/misfarget vann nevnte dato, oppfordres også du til å koke vannet inntil annet opplyses her på våre nettsider. 

Vannvogn

Selv om de aller fleste fikk tilbake vannet, var det noen husstander som var uten vann. Det ble derfor satt ut vannvogn i området hvor dette gjelder. Berørte er varslet på SMS. 

Husk at du også kan følge driftsmeldingene våre på denne siden: Driftsmeldinger fra Sarpsborg kommune.

Lekkasjen på Greåket ble oppdaget like over klokken 04 natt til tirsdag, og var av et slik omfang at den rammet et stort område. Innbyggere i Greåker-, Opstad- og Tindlundområdet kan ha vært helt uten vann.

Litt før klokken 08 tirsdag morgen hadde mannskapene våre klart å stenge ute lekkasjen.