Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Informasjon om skatteseddel og eiendomsskatt

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Informasjon om skatteseddel og eiendomsskatt

21.02.2020

Dersom du eier en eiendom i Sarpsborg kommune vil du i disse dager motta skatteseddel med informasjon om kommende eiendomsskatt.

Skatteseddelen er ikke en faktura, men inneholder informasjon om eiendommen din, promillesats, bunnfradrag, takst, skattegrunnlag, og ny oppdatert eiendomsskatt.

Sammen med skatteseddelen får du dokumentet "Detaljert grunnlag takst og skatt", som viser oversikt over bygninger, verdiberegning og eiendomsskatt for din eiendom.  
Her finner du en forklaring på dokumentet: EIENDOMSSKATT - beskrivelse av detaljert grunnlag (PDF)

Vi har også laget et informasjonsskriv om din rett til å klage, hvordan beregning av skatt og takst er gjort, når skattelistene offentliggjøres, og om fritakseiendommer. 
Her finner du informasjonsskrivet til eiere av bolig- og fritidseiendommer "Orientering om vedtak" (PDF).

Post og digitalt

Skatteseddelen sendes ut per post til næring-, og digitalt til bolig- og fritidseiendommer. Har du ikke digital postkasse (Altinn, Digitpost osv) vil du motta seddelen på brevpost noe senere. Les mer om digitale postkasser og hvordan du skaffer deg/sjekker om du har en her. 

Faktura

Selve fakturaen for eiendomsskatt sendes ut samtidig som kommunale avgifter i februar/mars, med forfall 25. mars. Denne fakturaen må betales, uavhengig av om du skal klage eller ikke. 

Mer informasjon

Du finner all informasjon, svar på ofte stilte spørsmål, og relevante opplysninger og dokumenter i forbindelse med eiendomsskatt på vår samleside www.sarpsborg.com/eiendomsskatt 

Skattelistene legges ut til offentlig ettersyn fra 1. mars på www.sarpsborg.com/kunngjoringer