Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Ingen funn av E. coli-bakterier i vannet på Sandbakken

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Ingen funn av E. coli-bakterier i vannet på Sandbakken

20.06.2019

Det går rykter om at det er gjort funn av E. coli-bakterier i drikkkevannet på Sandbakken. Dette stemmer ikke.

Oppdatering 25. juni: Det er tatt vannprøver i den aktuelle vannlendningen etter at det ble gjort funn av bakterier på torsdag. Dessverre viste prøver tatt på søndag 23/6 koliforme bakterier. I går ble ledningen tappet, og i dag har vi spylt vannledningen til alle som er koblet til den provisoriske vannledningen som det er funnet koliforme bakterier. 

Deretter vil vi ta nye prøver fra stikkledningene til de fire berørte abonnentene. Inntil vi har fått svar på disse prøvene og vannledningen eventuelt er friskmeldt, er det ikke anbefalt å drikke vannet. Det er satt ut vannvogn til drikkevann for de berørte. De aktuelle abbonentene blir holdt oppdatert om situasjonen.

Bakgrunn:

I forbindelser med at det er gjort arbeid på ledningsnettet på Sandbakken er det gjort funn av koliforme bakterier i en provisorisk vannledning som er brukt til midlertidig vannforsyning. Disse bakteriene er helt andre bakterier enn E. coli, men siden visse typer av koliforme bakterier kan være helseskadelige er de berørte anbefalt og ikke bruke vannet før mer detaljerte analyser av vannet foreligger i morgen fredag 21. juni.

Det er tre husstander samt Byggern på Sandbakken som er berørt. Alle har fått beskjed om at de bør bruke vann fra vannvogn inntil vi er sikre på at vannet er trygt å drikke.

Hvis du lurer på noe om drikkevannet i Sarpsborg finner du mer informasjon på denne siden.