>Inviterer til drop-in for HPV-vaksinen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Inviterer til drop-in for HPV-vaksinen

08.01.2018

1. februar fra 15.00 til 19.00 kan alle kvinner som er født i 1991 eller senere gå innom Vaksinasjon- og smittevernkontoret for å ta HPV-vaksinen uten å bestille time.

Alle kvinner som er født i 1991 eller senere, kan komme for å ta vaksinen. Vaksinen er gratis for disse. Du trenger ikke å ha bostedsadresse i kommunen. 

- Det viktigste er at flest mulig tar vaksinen, sier Anne Thorsrud ved Vaksinasjon- og smittevernkontoret.

Forebygger livmorhalskreft

Vaksinen anbefales til unge kvinner for å forebygge livmorhalskreft og forstadier til livmorhalskreft forårsaket av HPV-infeksjon. Totalt har 31 prosent tatt vaksinen i Sarpsborg så langt. Det er litt mindre enn det det er totalt i landet, der 38 prosent har tatt den. Sarpsborg ligger dermed så langt noe under landsgjennomsnittet for andel kvinner som har benyttet seg av tilbudet om gratis vaksinen. Til nå har de som ønsker vaksine bestilt time på Vaksinasjons- og smittevernkontoret.

- Dette kan man fremdeles gjøre, men for å gjøre det enda enklere for kvinnene å få tatt vaksinen - ønsker vi nå å tilby en «drop-in»-ettermiddag der en bare kan møte opp uten å bestille time først, sier kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman.

Dersom en ikke har mulighet den dagen - kan du bestille time ved Vaksinasjon- og smittevernkontoret.

Om HPV-vaksinen

  • HPV-vaksine har vært en del av barnevaksinasjonsprogrammet til jenter i 7. klasse siden 2009.
  • Fra høsten 2016 har uvaksinerte kvinner født 1991 og senere også få tilbud om gratis HPV-vaksine.
  • Tilbudet er midlertidig og varer i en toårsperiode fra høsten 2016.
  • Vaksinasjonen består av tre vaksinedoser gitt i løpet av 6-12 måneder og første dose må derfor settes senest innen utgangen av 2018.