Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Inviterer til kaffe og yoga i Byhagen

Innhold

Sindre Martinsen-Evje tok i mot humlehus til byhagen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Inviterer til kaffe og yoga i Byhagen

13.06.2019

- Vi har et ønske om at Byhagen skal være en sosial møteplass for innbyggerne våre. Nå oppfordrer vi barn og voksne til å komme og gjøre hagen til sin, blant annet med formiddagskaffe og morgenyoga, sier Margrethe Stang i Sarpsborg kommune.

Byhagen i krysset Oscar Pedersens vei/Oskars gate ble åpnet i juni 2017. Den er åpen for alle, hele året, og skal være et inspirerende og grønt fristed for nærmiljøet.

Kaffe og yoga

- Vi ønsker at barn, voksne, eldre i nabolagene og andre som bor i byen bruker hagen, gjør den til sin, møter andre, dyrker det de ønsker, arrangerer en aktivitet eller en liten fest - enten det er vinter, vår, sommer eller høst, sier Stang og fortsetter;
- For å få i gang dette inviterer vi til formiddagskaffe hver tirsdag i hele sommer, og morgenyoga hver onsdag. Dette vil være fra 24. juni til 14. august.

Humlehus

Mulighetene for hva man kan bruke byhagen til er mange, og begrensningene få, mener Stang, og understreker at mange er glade i den lille plassen i byen.
- I slutten av mai fikk Byhagen blant annet en gave fra deltagerne i Astridsgate, et lite humlehus, slik at også insektene skal få summe blant plantelivet i hagen. Det var ordføreren som fikk æren av å ta i mot gaven.

Byhagen er en såkalt parsellhage, som igjen er et tiltak for å bringe naturen og byen sammen. Natur, friluft og hagearbeid har positive effekter på psykisk helse, og byhagen skal bidra til både fysisk og sosial opprustning. En bred involvering av områdets beboere er viktig.