>Jelsnes vant premie i Sommerles

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Jelsnes vant premie i Sommerles

Publisert: 18.10.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Sommerles er ingen konkurranse, men hvert år stiller Sarpsborg bibliotek med en bokgave verdt 10.000 kroner til skolebiblioteket ved den skolen som har hatt flest aktive deltakere. Årets vinner ble Jelsnes skole!

Lokal premie

-Denne bokpremien er spesielt hos oss i Sarpsborg, og er ikke en del av det vanlige opplegget med Sommerles. Vinneren måles på bakgrunn av hentede premier, og ses i forhold til skolens elevtall, opplyser ledende barnebibliotekar Tine Didriksen.

Prisen ble delt ut for første gang i 2017, hvor Sandesundsveien skole gikk til topps. I 2018 vant Grålum skole, Hannestad barneskole året etter, i 2020 vant Sandesundsveien skole igjen, og i 2021 vant Borgen skole. I år vant Jelsnes med 53,03 prosent aktive deltakere.

-Skolebibliotek er viktig

-Vi ønsker med denne prisen å rette søkelyset mot skolebiblioteket, som er et viktig verktøy i lesefremmende arbeid i skolen, sier barne- og ungdomsbibliotekar Tonje Haukebø.

Bibliotekarene håper også at premien vil motivere hver skole til aktivt å promotere Sommerles på sin skole, og legge til rette for at så mange barn som mulig kjenner tilbudet og vet hvordan de kan melde seg på og bruke det. Aktiv lesing i sommerferien holder leseferdighetene ved like i perioden barna ikke går på skolen.

-Vi ser også at barna oppdager leseglede gjennom Sommerles. Leseglede er som vi vet essensielt for å bli en god leser, minner bibliotekarene om.