Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Kick-off for nye lærlinger

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kick-off for nye lærlinger

19.09.2019 av Fredrik Mathisen

- Vi trenger kompetanse og arbeidskraft i framtida, sa ordfører Sindre Martinsen-Evje da han nylig åpnet kick-off samlingen for alle nye lærlinger i Sarpsborg kommune.

Formålet med samlingen var å la lærlingene og kommunen bli bedre kjent, avklare roller og forventninger til hverandre, og ha en hyggelig fellesopplevelse.

Sarpsborg kommune har som mål å ha to lærlinger per tusen innbygger.
- Det er bra for lærlingene, men også for oss i kommunen, sa ordføreren til de nesten 50 fremmøtte.

I tillegg til ordføreren var også fagansvarlige, kommuneledelsen og Opplæringskontoret til stede.

Opplæringskontoret fortalte om sin rolle, mens HR og direktør organisasjon, Reidar Handelsby, snakket om hvilke forventninger man har til medarbeiderne sine.
Det ble trukket fram satsningsområder som fagkompetanse, innovasjon, samhandlingskompetanse og jobber i fremtiden.

Verneleder snakket til lærlingene om HMS og forebyggende HMS. Det er viktig å forebygge skade og uhell, og minimalisere risiko slik at man kan ha et langt og godt yrkesliv i årene som kommer.

Gleder seg

- Dette tror jeg blir gøy, spennende og lærerikt, sier lærling Håvard Skjøren, som så fram til å komme i gang med lærlingtiden. Den skal han tilbringe som barne- og ungdomsarbeider ved Fritznerbakken barnehage.
- Det blir deilig å kunne tjene litt egne penger, også er det jo veldig fin jobb. Og koselig med barn, sier han.

Håvard har også tenkt til å gå påbygg etter lærlingtiden og gå høyskolen for å bli lærer eller barnehagelærer.

Ekstra hjelp i lærlinger

Hver lærling har hver sin fagansvarlige og en veileder. For å passe på at lærlingen lærer det de skal. Liv Petterson har akkurat blitt begge deler for en lærling i Valaskjold barnehage. Hun har vært veileder for to andre lærlinger før.
- Det er jo en ekstra hjelp å ha en lærling, og vi blir veldig fornøyde og glade når vi får fine lærlinger. Disse unge menneskene skal jo etter hvert gjøre en jobb, så det er viktig for både dem og oss at det fungerer, forklarer hun.
- Som fagansvarlig har jeg ansvar for at lærlingen får den opplæringen de skal ha. Det er et stort ansvar, og jeg forsøker å følge opp godt, avslutter hun.