Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Kommuneoverlegen er bekymret over at færre har testet seg

Innhold

KOMMUNEOVERLEGE: Sapna Iqbal er kommuneoverlege i Sarpsborg.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Kommuneoverlegen er bekymret over at færre har testet seg

20.12.2021

Forrige uke var det 173 færre smittetilfeller enn uka før. Det er færre som testet seg og det er derfor for tidlig å si noe om at smitteverntiltakene fungerer.

Totalt var det 394 smittetilfeller forrige uke.

– Husk at det er veldig viktig at du tester deg om du har symptomer, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

9992 testet seg forrige uke, dette er inkludert hurtigtestene. Det er 5.731 færre tester enn uka før.

- Vi er vært bekymret for at folk ikke skal teste seg. Testing og vaksine er de viktigste hjelpemidlene vi har for å få ned smitten, sier Iqbal.

Les mer om hvor og hvordan du kan teste deg her.

Har fått flere hurtigtester

Forrige uke ble det nye føringer for utleveringen av hurtigtester. Det er begrenset tilgang i hele landet, men i helgen fikk Sarpsborg en ny forsendelse som gjør at vi igjen kan dele ut hurtigtester til alle med symptomer.

Vi er usikre på hvor mange hurtigtester vi får de neste ukene, så det er fortsatt nødvendig å være restriktive. Vi ber om at du ikke henter test hvis du ikke har symptomer.

- Vi får se hvordan dette påvirker teststatistikken denne uken, men folk må også gjerne bestille test ved koronatestsenteret, der har vi god kapasitet og de vil ha åpent hver dag i julen, sier Iqbal.

Se åpningstider i jula for utlevering av hurtigtester, smittesporing og koronatelefon her.

3. desember ble de første tiltakene innført i Sarpsborg i form av regionale tiltak. Deretter kom det nasjonale tiltak senere i desember.

- Det er for tidlig å si noe av effekt av tiltakene, spesielt siden at vi har hatt lavere testaktivitet sist uke, sier Iqbal.

Omikron

Det er også usikre tider nå som vi har fått en ny variant. Omikron ble første gang påvist i Sarpsborg for to uker siden. Forrige uke fikk vi påvist fire tilfeller til. 

- Vi vet ikke hvordan denne vil utvikle seg, men vi vet at vi allerede er under stort press. Det er svært stor belastning på smittesporingsteamet og helsetjenestene og vi jobber med rekruttering.

Vi søker etter hjelp under koronapandemien. Les mer her.

- Vi må bare gjenta budskapet. Bli hjemme om du er syk, og test deg. Ta vaksinen. Har du ikke tatt dose en eller to, er det ikke for sent. Det er bare å komme til vaksinasjonssenteret på Quality, sier Iqbal.

Merk det er ikke drop-in for den tredje dosen. Du vil få sms med tilbud om time når det er din tur.

Les mer om koronavaksinasjonen her.

Se flere detaljer i statistikken her.