Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

Logo med snarvei til jubeleumsportalen

>Kontakter næringslivet om avfall nær gågata

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Kontakter næringslivet om avfall nær gågata

30.06.2017

Sarpsborg kommune har i dag nedgravde containere i Nils Hønsvalds gate, Glengsgata, Jernbanegata og Rosenkrantz gate. Vi opplever at det av og til blir hensatt avfall ved de nedgravde containerne. Noe som medfører tilgrising rundt containerne. I tillegg tiltrekker det mus, rotter, måker og andre fugler. Derfor sender kommunen nå ut en påminnelse til næringslivet om hva som kan kastes i disse containerne, og at det ikke kan settes sekker i gatene. Et rent og trivelig sentrum er viktig for alle innbyggere.

Forsøplingen kommer hovedsakelig fra hensatt avfall ved containerne i store sekker som ikke har fått plass i trommelen til containerne. Skal det kastes store sekker i containerne må disse ikke være mer enn halvfull for å få plass i trommelen. Eventuelt bør man kanskje vurdere å benytte mindre poser/sekker.

Vi har ved flere anledninger tatt direkte kontaktet med noen av de som hadde hensatt sekker ved containerne, og sendt faktura for de kostnadene som kommunene har hatt for opprydding og behandling av det avfallet.
Selv om vi har tatt direkte kontakt til noen av dere næringsdrivende i sentrum, viser det seg at problemet med forsøpling ikke forsvinner her. Vi ønsker derfor å minne om at hvis dere har behov for å kaste store svarte sekker etter arbeidsdagens slutt, bør dere velge en annen renovasjonsordning enn den kommunale, som først og fremst er tilrettelagt for vanlige husholdninger i sentrum. Næringsdrivende er ikke tvunget til å være en del av den kommunale renovasjonsordningen, og har derfor mulighet for å få etablert en egen ordning via privat selskaper som tilbyr næringsdrivende gode renovasjonsløsning. 

Private og næringsdrivende som benytter disse nedgravde containerne finner mer informasjon om hvordan de brukes og instruksjonsvideoer her.