>Koronatiltakene avsluttes

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Koronatiltakene avsluttes

12.02.2022

Regjeringen har opphevet alle koronatiltak, gjeldende fra 12. februar klokka 10. Men det er fortsatt noen anbefalinger som bør følges.

I desember ble det innført strenge koronatiltak i Norge på grunn av omikron-varianten av koronaviruset. 1. februar kom det betydelige lettelser i tiltakene. Fra og med i dag, 10. februar klokka 10, er alle tiltakene opphevet. Det er altså ikke lenger noen påbud og forbud i forbindelse med korona her i landet, men regjeringen har opprettholdt en lang rekke anbefalinger.

Dette betyr at påbudene om å holde en meters avstand og bruk munnbind er fjernet. Kravene om å teste seg ved symptomer og å være hjemme ved positiv test, er endret til anbefalinger.

Du kan lese alle de nye anbefalingene her.

De generelle smittevernrådene som gjelder for alle er:

  • Praktiser god hånd- og hostehygiene
  • Følg koronavaksinasjonsprogrammet
  • Test deg ved symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt. Det er ikke lenger nødvendig å teste deg dersom du ikke har symptomer selv om du har nærkontakter som er smittet.
  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.
  • Ved positiv covid-test, hold deg hjemme i fire dager fra symptomstart eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt testing, men anbefales å holde seg hjemme dersom de er syke. De kan gå på skole og barnehage når de har vært feberfrie i 24 timer.
  • Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for egen helse eller for barnet ditt

Du kan lese alle de nye anbefalingene her.