Start Kari chatbot Spør meg

>Sarpsborg fikk kreativitetsprisen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sarpsborg fikk kreativitetsprisen

02.02.2018

Sarpsborg kommune fikk prisen for markeringen, organiseringen, og markedsføringen med film i sosiale medier i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

Prisen ble delt ut av nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse, Le Hang Duong.

Sarpsborg kommune laget i fjor en film for markedsføring av Verdensdagen for psykisk helse. Med denne gikk kommunen helt til topps i konkurransen om Kreativitetsprisen.

Filmen «Hva gjør deg glad», er med mange innbyggere som forteller om hva som gleder dem i hverdagen. Filmen har over 45.000 visninger på Facebook. Har du ikke sett den ennå? Se den på YouTube her.

For det var nettopp det å ha noe å glede seg over, som var tema for forårets markering.

Verdensdagen for psykisk helse sentralt skriver dette:

«I Sarpsborg bruker de mangfoldet i byen til å lage mange gode markeringer i løpet av en uke av ulike aktører. Språkkafe der de snakker om årets tema, fagdager og vandringer. I 2017 lagde de også en film med innbyggerne som snakket om hva de gleder seg over. Med denne gikk de helt til topps i konkurransen om Kreativitetsprisen 2017!»

Det var ikke bare filmen som gjorde at kommunen fikk prisen.
Arrangementskomiteen i Sarpsborg blir hedret for:

  • Markeringer som nådde ulike målgrupper i kommunen
  • Tar i bruk ulike virkemidler
  • Bredt samarbeid på tvers av enheter i kommunen, organisasjoner, frivilligheten og befolkningen
  • Ungdommen bidro aktiv til markeringene
  • Satt i sammenheng med andre innsatsområder i kommunen - også frivillighetens og andre organisasjoners arrangement
  • God medieomtale og spredning av budskapet


- Denne prisen betyr selvsagt heder og omtale. Det er godt å se at den jobben vi gjør med Verdensdagen blir sett og anerkjent, sier Ruben Grytten ved Enhet kompetansesenter rus og psykisk helse, som tok initiativet til filmen.

Rådgiver og koordinator i Sarpsborg kommune, Bente Holm Sælid, mottok prisen av nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse, Le Hang Duong.Verdensdagen har blitt markert i Sarpsborg siden 90-tallet. Engasjementet har vært stort blant fagfolk, brukere og ellers i befolkningen. Rådgiver og koordinator i Sarpsborg kommune, Bente Holm Sælid, er jublende glad for at Sarpsborg nå har fått denne prisen. Hun understreker at denne prisen inspirerer til å jobbe videre med dette folkehelsetemaet.

- Vi ønsker å skape åpenhet om psykisk helse, redusere tabuer og sprenge grenser. Det handler ikke om diagnoser, men om hverdagshelse, sier Sælid.

Les også: Slik ble dagen markert ved senter for rehabilitering og aktivitet

Kreativitetsprisen er en hederspris fra Verdensdagen. Prisen går til en arrangør eller et arrangement som når mange på en kreativ måte. Vinneren har gjennom sitt arrangement jobbet godt med å få oppmerksomhet om psykisk helse. Prisen deles ut hvert år.

Verdensdagen for psykisk helse er en årlig markering som holdes over hele verden 10. oktober.

Les mer om verdensdagen her.