>Kunnskapsministeren besøkte Kruseløkka ungdomsskole

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Kunnskapsministeren besøkte Kruseløkka ungdomsskole

18.01.2017 av Eva Rekvin

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) besøkte Kruseløkka ungdomsskole i dag. Der fikk han se hvordan elevene jobber med realfag.

Sarpsborg kommune har vært en realfagskommune siden 2015, noe som for Kruseløkka ungdomsskoles del har betydd at de har kunnet ansette fem ekstra matematikklærere.

- Dette ser vi nå resultatene av. Fra å ligge under landsgjennomsnittet i matematikkfaget, ligger nå Kruseløkka ungdomsskole over landsgjennomsnittet, forteller rektor ved skolen, Anne Beth Gulland.

Var med i mattetimen

Kunnskapsministeren ble tatt imot av rektoren, samt ordfører Sindre Martinsen-Evje og enhetsleder for kompetanse og kvalitet oppvekst, Ingrid Fodstad Larsen.

Ministeren fikk først en innføring i hvordan det jobbes med realfag i Sarpsborg kommune, både i barnehager, ved barneskolene og ungdomsskolene. Deretter fikk han være med inn i klasse 10 C sin mattetime. Her fikk han på nært hold se hvordan det jobbes med faget ved sentrumsskolen. 

Tall og regning i alle fag

Klasser deles ofte opp i mindre grupper, slik at både de sterke og de svakere elevene får utfordringer og hjelp på sitt nivå. Matte og regning trekkes også inn i alle de andre fagene ved skolen.

- Hvis det i en samfunnsfagbok står "5 prosent av befolkningen i Norge" - så spør vi oss om hva dette egentlig betyr. Hvor mange mennesker er det da snakk om? Og hvis det står "2000 år før Kristus" i annen tekst - hvor mange år skal vi egentlig tilbake i tid da? forklarer rektoren.

Kunnskapsministeren likte Kruseløkka ungdomsskoles tilnærming til realfag:

- Jeg er imponert over det dere har fått til her, og over at dere har satset så gjennomført på regning, matte og realfag. Og dette har dere fått til til tross for at det ikke har fulgt med de store pengesummene ved å være en realfagskommune. 

Bilder fra besøket

Foto: Emina Karahasan.