>Må stenge Kirkegata og St. Marie gate

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Må stenge Kirkegata og St. Marie gate

15.11.2017

Deler av Kirkegata og St. Marie gate må stenges i omlag fire uker fra og med mandag 20. november på grunn av gravearbeider. Kommunen gir deg derfor mer gratis parkering i sentrum i desember.

KLIKK HER FOR Å SE KARTET I FULL STØRRELSE (PDF).

Gravearbeidene nå skyldes at det skal bygges en parkeringskjeller i tilknytning til de nye leilighetene i det tidligere SA-bygget. I den forbindelse må eksisterende fjernvarme og vann- og avløpsrør flyttes. Arbeidene må starte nå for å bli ferdige før eventuell sterk vinterkulde kommer.

Det betyr at du som trafikant får omkjøringer å forholde deg til:

  • Kirkegata stenges ved tidligere Kirkegata skole og «Grans-krysset».
  • For deg som kjører fra Sandesund i retning Sarpebrua: Den enkleste veien blir å følge sløyfen inn Hjalmar Wessels vei ved «Stjernebygget» til Borregaard, inn Borregaardsveien og Bispegata, og ut i Kirkegata ved Borgarsyssel museum.
  • For deg som kjører over Sarpebrua og skal til Sandesund eller sentrum: Vi åpner Pellygata for innkjøring og énveistrafikk til Oscar Pedersens vei.
  • Du kan som vanlig kjøre Pellygata i retning Sarpebrua, men må senest svingen enten til høyre opp Borggata eller til venstre ned Vollgata og ikke direkte ut i St. Marie gate i Borregaardsbakken. Det er forbeholdt buss og taxi. Her er det ingen endringer fra ordinær trafikkavvikling og skilting.
  • St. Marie gate stenges i kvartalet ved St. Marie plass i retning til Oscar Pedersens vei.
  • Busser inn til byen fra Skjeberg vil kjøre Astrids gate til krysset Oskar Pedersens vei, hvor de tar til venstre opp til Kirkegata og følger ordinær trasse til bussterminalen.
  • I denne korte perioden henvises syklister til å benytte fortauet i Pellygata i retning sentrum frem til og med krysset Oscar Pedersens vei. Deretter er sykkelfeltet igjen tilgjengelig som vanlig.

På grunn av disse omkjøringene fjerner vi gateparkeringer i flere berørte gater.

Mer gratis parkering

Vi vet at omkjøringene vil være en ekstra belastning for beboere i de berørte gatene. Sarpsborg er en by i god utvikling, og da vil vi i perioder oppleve noen ulemper på grunn av arbeider som skal gi gevinst på lengre sikt.

Som et bidrag fra kommunen vil du som trafikant få disse parkeringsfordelene i desember:

  • På de kommunale langtidsparkeringsplassene (Ved Baker Jenseg i Kirkegata, bak rådhuset og ved Storbyen) vil den første timen du står parkert være gratis. NB! Husk at du må hente parkeringsbillett på vanlig måte.
  • På de kommunale langtidsparkeringsplassene vil det være gratis parkering hele lørdagene i hele desember.