>Meningsfull jobb ved siden av studiene

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Meningsfull jobb ved siden av studiene

20.03.2017 av Maren Lunde

Henrik Mathisen er en av støttekontaktene i Sarpsborg kommune. Han har tre gutter som han treffer jevnlig. – Jeg synes dette er en perfekt jobb siden av studiene, sier han.

Henrik studerer til å bli barnevernspedagog. Han har vært støttekontakt i halvannet år og gleder seg over å ta del i utviklingen til guttene.

En samtalepartner

– Jeg lærer mye om meg selv, om grensesetting og andre kulturer. Det er en meningsfull jobb, forteller Henrik. 

– Det er ikke så komplisert, egentlig. Det handler om å være en god samtalepartner, et medmenneske og et forbilde. En støttekontakt må være pålitelig. Henrik følger faste avtaler når han jobber som støttekontakt, men opplegget er fleksibelt.

– Vi tilpasser oss hverandre, både jeg og familiene. Støttekontakten samarbeider med familien, og blir en del av nettverket. Likevel er det viktig å huske at det er et profesjonelt forhold som en dag vil opphøre.

Fritidsaktiviteter

Mange støttekontakter bidrar til å legge til rette for at barna får deltatt på aktiviteter. De kjører på fotballtrening, lager mat sammen, går på kino eller padler kano. Henrik hjelper til med å gjøre lekser, og drar på ulike aktiviteter sammen med guttene han er støttekontakt for.  

– Det er egentlig bare fantasien som setter grenser. Guttene kommer med ideer om hva de har lyst til å finne på. Så planlegger vi sammen, og avklarer med foreldrene.

Noe for deg?

Ta kontakt med Shirely Fernandes Moen. Hun er tiltaksansvarlig i barnevernstjenesten i Sarpsborg kommune.

Telefon (direkte): 970 51 366 Epost: shirley.moen@sarpsborg.com