Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Metodekurs: Sammen skaper vi Sarpsborg - hvordan gjør vi det?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Metodekurs: Sammen skaper vi Sarpsborg - hvordan gjør vi det?

24.09.2019

Representanter fra lag, foreninger og næringsliv i Sarpsborg inviteres, sammen med politikere og kommunens ledere og medarbeidere, til metodekurset «Sammen skaper vi Sarpsborg – Hvordan gjør vi det?». Cormac Russell er kursholder.

Sarpsborg kommune har et mål om å ha en kultur basert på åpenhet, tillit, inkludering og deltakelse. Alle nærmiljø har utfordringer, men også mange ressurser. Ressursene kan være lokaler, plasser, grønne lunger, institusjoner, tjenester, bedrifter, ildsjeler og innbyggernes interesser og ferdigheter.

12. og 13. november arrangeres metodekurset «Sammen skaper vi Sarpsborg – Hvordan gjør vi det?», hvor målet er å lære hvordan vi i Sarpsborg-samfunnet kan oppdage, ta i bruk og slippe til ressursene på nye måter.

Still deg gjerne spørsmålene;

  • På hvilke måter kan jeg eller min virksomhet/forening bidra for lokalsamfunnet?
  • Hvordan kan jeg eller min virksomhet/forening ta i bruk ressursene rundt oss i lokalsamfunnet?

Kursholderen

Cormac Russell er en kapasitet på området. I løpet av de siste 20 årene har han trent lokalsamfunn, frivillige organisasjoner og offentlig ansatte i ABCD (se forklaring lenger ned i saken) og andre styrkebaserte tilnærminger i over 30 land, blant annet Sverige, Storbritannia, Irland, Nederland, Canada, USA og Australia, Kenya, Rwanda og Sør-Afrika.

OBS: Russell holder kurset på engelsk, mens arbeidet i workshops vil foregå på norsk.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hva er ABCD?

ABCD kommer av det engelske Asset-Based Community Development og oversettes gjerne til ABCD-metoden. Den ble utviklet av professorene John McKnight og Jody Kretzmann i Chicago, som i 1996 stiftet Asset-Based Community Development Institute ved Northwestern University. Instituttet beskriver ABCD som en strategi for bærekraftig lokaldrevet samfunnsutvikling.

I hovedtrekk handler det om å identifisere og mobilisere allerede eksisterende, ofte underkjente, lokale ressurser og ta dem i bruk på nye måter. Lokalbefolkningen involveres gjennom hele prosessen. Fokuset er okalsamfunnets styrker framfor problemer.

ABCD-metoden tar blant annet utgangspunkt i spørsmål som «Hva er det lokalsamfunnet kan best?». Ved å involvere innbyggerne, sikter metoden på å skape sunnere, tryggere, velfungerende og inkluderende lokalsamfunn.

Informasjon om metodekurset

Tid: 12. og 13. november (kl. 10.00 – 16.00).
Sted: Filadelfiakirken Sarpsborg, Oskars gate 29, 1706 Sarpsborg.
Kursholder: Cormac Russell

Påmelding til Hanne Rosbach hamr@sarpsborg.com senest fredag 1.november.

Det blir servert lunsj. Meld fra om evt. allergier eller behov ved påmelding!

Ved spørsmål, ta kontakt med Flemming Johnsen flemming.johnsen@sarpsborg.com eller Hanne Rosbach hamr@sarpsborg.com.