Start Kari chatbot Spør meg

>Mye å glede seg over ved senter for rehabilitering og aktivitet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Mye å glede seg over ved senter for rehabilitering og aktivitet

13.10.2017

140 besøkte Senter for rehabilitering og aktivitet da Verdensdagen for psykisk helse ble markert.

Eli-Anne Willard, Morten Beiermann, Inga Hop Edvardsen og Berit Eggebø Næss ved Senter for rehabilitering og aktivitet."Min fantastiske fine familie", "være rusfri", "god helse". Dette skrev besøkende på lapper. Lappene ble hengt på veggen.

Medarbeiderne ved Senter for rehabilitering og aktivitet og Team lavterskel rus og psykisk helse ønsket å få fram hva folk gleder seg over. For det er nettopp det å ha noe å glede seg over, som er tema for årets markering av verdensdagen for psykisk helse.

Åpen dag

I forbindelse med verdensdagen, hadde senter for rehabilitering og aktivitet åpen dag. Her kunne alle få et lite innblikk i hva Team senter for rehabilitering og aktivitet og team lavterskel rus- og psykisk helse jobber med.

Det er tredje året senteret har åpen dag i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse.

- Det har vært mange her. Fra vi åpnet klokken tolv, har det strømmet på, sier teamleder Morten Beiermann.

Totalt var 140 personer innom. Det var alt fra fagfolk, til pårørende, brukere og andre. Beiermann håper at denne markeringen kan være en døråpner for mange.

- Vi ønsker å få tidlig kontakt med de som trenger det. Jo tidligere vi kan hjelpe, jo bedre er det. Alle har en psykisk helse, men det er mange som ikke vil snakke om det. Hit kan man komme uten å søke om behandling, forteller teamlederen.

For selv om det tidligere i uka var åpen dag, er alltid døren på senteret åpen på kveldstid på hverdager for mennesker som sliter med rus eller psykisk uhelse.

- Trenger man noen å prate med, er man bekymret for noen, eller lurer man på om man trenger behandling, kan man komme innom her på kveldstid, eller kontakte oss på vår lavterskeltelefon, sier teamlederen.

Ring lavterskel rus og psykisk helse

Telefonnummer til lavterskel rus og psykisk helse: 982 16 325 hverdager klokken 08.00 til 22.00. Hit kan du ringe for råd og veiledning, rask psykisk helsehjelp, samtaler i en vanskelig livssituasjon og pårørendetiltak.

- Noen trenger bare å snakke med oss en gang, mens andre er her over en lengre periode.
Senteret har også gruppebehandlingstilbud på dagtid, men dette må du søke om.

Les mer om senter for rehabilitering og aktivitet her

Søknadsskjema for helse- og omsorgstjenester - PDF

Se video på Facebook - VI UTFORDRER DEG: Prøv å se denne Sarpsborg-videoen uten å smile eller le!