Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Nå blir det 3. dose til de mellom 18 og 44 år

Innhold

Kommuneoverlege Tony Elvegaard

Kommuneoverlege Tony Elvegaard

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nå blir det 3. dose til de mellom 18 og 44 år

20.12.2021

I går fikk kommunene klarsignal for å gi tilbud om dose 3 til alle mellom 18 og 44 år. Mange får tilbud om time allerede i romjulen.

Oppdatert 21.12.2021 om at vi setter opp en vaksinasjonsdag til i romjulen og da kan gi tilbud enda flere

Det må ha gått 20 uker fra dose 2. Vi starter med personer med underliggende sykdommer, deretter tilbyr vi timer for vaksinasjon i synkende alder.

Nå i desember har vi flyttet all vaksinasjonen til Quality Hotel. Vi er også på Quality Hotel i januar 2022.

Sender ut sms

De som er 18 år eller eldre som har høy risiko for alvorlig sykdom, har fått tilbud om dose 3. Nå starter vi å sende sms med tilbud til de som har andre underliggende sykdommer, før vi sender tilbud til andre mellom 44 og 18 år. 2800 personer vil få sms med tilbud om time før nyttår. Vaksinasjonen vil fortsette fra 3. januar på Quality Hotel.

- Vi har stått klare for å gi dose tre til flere grupper, og har planlagt gjennomføringen. Vi har bare ventet på klarsignal fra regjeringen. Det er utrolig viktig at vi får gitt tilbud om oppfriskningsdose så fort vi kan, sier kommuneoverlege Tony Elvegaard.

Han sier at det er et mål om å gi dose 3 til alle som er 18 år eller eldre i løpet av januar, så sant det har gått 20 uker siden dose 2.

Husk å bekrefte om du kommer eller ikke når du har fått SMS.

Er du utenlandsstudent, over 18 år og det har gått minst 20 uker siden du tok dose 2? Da kan du komme på drop-in på vaksinasjonsenteret på Quality 28., 29. eller 30. desember. Åpent 08.30-15.00 begge dager. Husk å ta med studentbevis fra den skolen du går på.

Drop-in dose 1 og 2

Elvegaard understreker at det er bare å komme innom om man ønsker dose 1 eller 2.

- Alle som er 12 år eller eldre kan bare komme innom for å få første dose. De som er 16 år eller eldre som ikke har tatt dose 2, kan komme innom for å få satt den også, sier han.

Husk at de som er mellom 12 og 15 år må ha med samtykke fra begge foreldrene. 

Er du 45 år eller eldre, og det har gått 20 uker siden du tok dose 2, er det også drop-in for dose 3.

Merk: Det er ikke drop-in for dose 3 for de mellom 18 og 44 år, bortsett fra helsepersonell, ansatte i skoler og barnehager og utenlandsstudenter. Husk at det må ha gått minst 20 uker siden de tok dose 2.

Les mer om koronavaksinasjon her.