Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Nå vil jordmor komme på hjemmebesøk

Innhold

Jordmor Ann Karin Daae Broholm og virksomhetsleder Grete Lind er fornøyde med at de nå har fått to nye stillinger på plass.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nå vil jordmor komme på hjemmebesøk

05.10.2020

I løpet av de tre første dagene etter at nyfødte har kommet hjem fra sykehuset, skal alle familier nå få et tilbud om hjemmebesøk/barselbesøk av jordmor.

Dette er i tillegg til at helsesykepleier kommer på besøk mellom dag 7 og 10. Dermed får alle tilbud om to besøk fra familiesenteret kort tid etter fødsel.

- Vi tror det vil gi en trygghet til familier. De er i en sårbar situasjon og dette håper vi kan bidra til at de klarer den første tiden bedre, sier virksomhetsleder forebyggende tjenester, Grete Lind.

Gir råd

Det er mange spørsmål man stiller når man kommer hjem etter fødsel.
- Her kan vi bistå med de faglige vurderingene og koble på andre, for eksempel lege og fysioterapi - dersom det er behov.

Har fått to nye stillinger

I årets budsjett ble det satt av midler til en ny jordmorstilling ved familiesenteret, i tillegg har de fått midler fra helsedirektoratet til ytterligere en jordmorstilling. På grunn av koronapandemien og de utfordringene og ressursene det har krevd, har de ikke fått i gang ordningen før nå.

- Nå er alt på plass, og alle får nå et tilbud, sier virksomhetslederen.

Hjemmebesøk/barselbesøk av jordmor er også etter anbefaling fra helsedirektoratet, og Lind understreker at de følger retningslinjene fra helsedirektoratet med tanke på smittevern.