Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Når kommer skatteoppgjøret?

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Når kommer skatteoppgjøret?

18.06.2019 av Ole Christian Foss

Mange vil få skatteoppgjøret sitt 20. juni. Sarpsborg kommunes kemnerkontor og servicetorg kan ikke gi innbyggere en konkret dato for når utbetaling skjer.

Skattemeldingene blir behandlet fortløpende av Skatteetaten. Deretter blir skatteoppgjøret gjort tilgjengelig i Altinn eller sendt deg så snart det er klart.
Sarpsborg kommune oppfordrer innbyggere til å skaffe seg digital postkasse.

Første pulje

Første pulje, som er de fleste elektroniske brukere, får skatteoppgjøret sitt 20. juni. De vil motta varsel på e-post eller SMS om når skatteoppgjøret deres er tilgjengelig. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt.

Neste mulighet for å motta skatteoppgjøret er 15. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 23. oktober. Leverte du skattemeldingen på papir får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.
 
Vårt kemnerkontor eller servicetorg kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt, verken ved fysisk oppmøte eller per telefon/e-post. 

Endre kontonummer for utbetaling

Ønsker du at pengene kommer inn på et annet kontonummer enn det som er oppgitt i den siste skattemeldingen din, kan du endre kontonummer elektronisk. Merk at endring må skje innen 15. mai hvert år dersom du skal få pengene til ny konto i sommerperioden. Fristen for endring er 31. august dersom du får skatteoppgjøret på høsten.

Om fristen for å endre kontonummer i Altinn er utløpt, eller du ikke finner ønsket kontonummer, må du melde endringen til kemnerkontoret på telefon 69 10 84 05. 

Les mer om å endre kontonummer på nettsidene til Skatteetaten: https://www.skatteetaten.no/skjema/rf-1030a-endre-kontonummer/

Restskatt

Forfall på restskatt for skatteoppgjøret 20.06.2019 er:

  • 1. termin: 20.08.2019
  • 2. termin: 24.09.2019

Forfall på restskatt for øvrige skatteoppgjør:

  • 3 og 8 uker etter skatteoppgjørsdato

Spørsmål?

Klikk her for å komme til Skatteetatens nettsider hvor du finner mye god informasjon om skatteoppgjøret.

Har du spørsmål om nedbetaling eller innbetaling av restskatt, kan du henvende deg til kemnerkontoret på telefon 69 10 84 05.

Spørsmål vedrørende selve avregningen skal rettes til Skatteetaten på telefon 800 800 00.