Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Nettvett i fokus på Kruseløkka ungdomsskole

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Nettvett i fokus på Kruseløkka ungdomsskole

10.04.2019

Mer enn 1 av 10 elever under 18 år har opplevd netthets eller spredning av nakenbilder på nett. Nettvett sto derfor i fokus da Sarpsborg-politiet nylig besøkte elever ved Kruseløkka ungdomsskole.

Undervisningsopplegget for å forebygge deling av seksualiserte bilder og videoer, er noe politiet vil tilby alle ungdomsskoleelever. Satsingen har fått navnet «Delbart?», og i møte med politiet fikk 8.klassingene ved Kruseløkka blant annet se en video av hvordan ei jente på deres egen alder lett fikk spredt sine mest intime bilder.
– Opplegget kom i stand gjennom samarbeid mellom FAU og skolens ledelse og personale. Tematikken rundt deling av bilder, kommentarer og annen informasjon som man bør holde for seg selv, tar mye tid og skaper sosial støy blant elevene våre. I tillegg er det en svært utfordrende situasjon å stå i for ungdommer, hvis de har delt digitalt innhold, som ikke burde vært delt, sier Per Harald Vik-Haugen som er teamleder/inspektør ved Kruseløkka ungdomsskole.

Politiet i Sarpsborg planlegger å tilby skolebesøkene med fokus på nettvett for alle 8. klasser fra høsten 2019.

– Elever har uttalt at de kjente seg igjen i problemstillingene som ble tatt opp i opplegget. Under økta med politiet var det tydelige tegn på elevenes engasjement, og at de reagerte med ettertanke. Det var «summing» i salen og noen gisp over hva som faktisk er straffbart, sier Vik-Haugen.

– Blir du utsatt for noe ugreit må du ta kontakt med en voksen. Snakk med noen og si i fra. Kom gjerne til politiet og be om råd, var politiets oppfordring til ungdommen.

Kruseløkka ungdomsskole vil ta kontakt med politiet for å få gjennomført opplegget også på 9. trinn.