>Ny variant av oppfriskningsdose er snart klar

Innhold

Vaksine illustrasjon

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ny variant av oppfriskningsdose er snart klar

Publisert: 05.09.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

En oppdatert koronavaksine vil etter planen være tilgjengelig i Sarpsborg fra uke 38. Vaksinen er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av koronaviruset som sirkulerer. Har du allerede tatt ny oppfriskningsdose, er det ikke behov for å ta enda en.

Tilbudet om ny oppfriskningsdose gjelder fortsatt kun for de som er 65 år eller eldre.

FHI skriver i et informasjonsbrev at vaksinene er oppdatert for å være bedre tilpasset variantene av SARS-CoV-2-viruset som sirkulerer.  

Les mer om oppdatert vaksine her.

Tatt ny oppfriskningsdose?

FHI skriver videre at personer i de anbefalte målgruppene som nylig er vaksinert med oppfriskningsdose med opprinnelig vaksine, har allerede gjennom denne dosen fått styrket sin immunitet mot alvorlig sykdom og trenger derfor ikke ytterligere ny dose med oppdatert vaksine nå.

Sendes trolig til kommunene neste uke

Alle som er 65 år eller eldre har fått tilbud om å ta ny oppfriskningsdose. Har du ikke tatt den ennå og ønsker det, kan du fortsatt få tatt den. Om du vil, kan du vente til den oppdaterte vaksinen blir levert ut til kommunene.
Trolig vil kommunene få denne i løpet av neste uke, slik at vi er klare for å vaksinere med oppdatert vaksine fra uke 38.

Planen videre

Det er fortsatt bare de som er 65 år eller eldre som får tilbudet om oppfriskningsdose, men FHI har bedt kommunene forberede seg på å skulle gi tilbud til personer i aldergruppen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig forløp av covid-19.
Folkehelseinstituttet vil komme tilbake med informasjon om vaksinasjon for denne gruppen i løpet av kort tid.

Les mer om koronavaksinasjon og se åpningstider her