Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Nytt testsenter på "Sirkustomta"

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Nytt testsenter på "Sirkustomta"

21.08.2020

Sarpsborg kommune har bestemt seg for å flytte testsenter for korona fra Helsehuset til "Sirkustomta" ved Sarpsborg stadion for å kunne teste inntil 5 prosent av befolkningen i løpet av én uke, og da trenger vi større plass.

Anbefalingen er nå at alle som har symptomer, eller som kan være smittet, skal testes. Helsedirektoratet forventer at kommunene kan rigge seg for en testkapasitet på inntil 5 prosent. Derfor er det nødvendig å flytte testsenteret vårt til en plass med større kapasitet. I dag har vi kapasitet til å kunne teste cirka 1,5 prosent av Sarpsborgs befolkning i løpet av én uke.
 
- Du som innbygger i Sarpsborg skal være trygg på at vår testkapasitet er god nok. Det vil vi få når vi etablerer et nytt og større senter på "Sirkustomta", sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.
 
Arbeidene med testsenteret er forventet å starte i løpet av neste uke.

Bra for innbyggerne

Testsenteret vil være operativt så lenge helsemyndighetene mener at det er nødvendig. Vi må derfor planlegge for at det kan bli langvarig drift.
 
- Vi må bygge et testsenter som har nok kapasitet for å holde kontroll på smittesituasjonen. Vi vil fortsette som i dag med at de som skal testes blir testet mens de sitter i bilen sin, sier Hilde Skyvulstad, virksomhetsleder helse.

"Sirkustomta" er valgt fordi det er sentrumsnært og veiene i området kan tåle mye trafikk.

Gratis parkering

Parkeringsplassen i "Sirkustomta" blir brukt av mange som jobber i sentrum. Testsenteret vil legge beslag på cirka halvparten av parkeringsplassene.

– Det er for tidlig å si om vi kan ha noen parkeringsplasser til erstatning for de som testsenteret vil beslaglegge, men dette er en problemstilling som vi ser nærmere på, sier ordføreren.