Start Kari chatbot Spør meg

>Ole Gabrielsen er ny kommunesjef i Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Ole Gabrielsen er ny kommunesjef i Sarpsborg

22.05.2018 av Ole Christian Foss

Sarpsborg kommune har funnet sjefen for det som skal være et kraftsenter for kommunens arbeid med digitalisering, innovasjon og utvikling. Ole Gabrielsen blir kommunesjef digitalisering.

– Det er viktig for oss å få på plass det nye kommuneområdet, slik at vi får en samlet satsing på innovasjon og digitalisering. Nå samler vi kompetanse og styrker innsatsen i bruk av ny teknologi og nye verktøy. Målet vårt er å effektivisere ressursbruken og gi innbyggerne enda bedre tjenester, sier rådmann Unni Skaar.

Totalt 31 personer søkte, via byrået Headvisor, stillingen som ny kommunesjef i Sarpsborg kommune. Ole Gabrielsen (42) fra Halden ble foretrukket.

Les også: Storsatsing på digitalisering i kommunen

Framtidsorientert kommune

Gabrielsen går fra stillingen som direktør for samfunnskontakt og forretningsutvikling i forsknings- og innovasjonsbedriften Smart Innovation Norway. Han var inntil nylig administrerende direktør for bedriften, men ønsket nye utfordringer. Det får han i Sarpsborg kommune.
– Dette er en fantastisk spennende jobb hvor det finnes et stort potensial for å bli med å skape nye løsninger tilpasset nye og eksisterende behov. Sarpsborg kommune fremstår som en solid og framtidsorientert kommune som jeg ser frem til å bli en del av og bidra til å videreutvikle, sier Ole Gabrielsen og fortsetter; 
– Jeg tror på samarbeid, og målet er å gjøre Sarpsborg til en av de mest attraktive innovasjonsaktørene i kommune-Norge, og dermed den mest attraktive samarbeidspartneren for eksterne partnere. Da vil også innbyggerne kunne få de beste tjenestene gjennom hele livsløpet, og kommunen effektiv bærekraftig drift.

Gabrielsen har i mer enn 10 år jobbet med innovasjon, konsept- og forretningsutvikling med teknologi, bærekraft og sluttbrukerinvolvering som nøkkelkomponenter.
– Bruk av nye digitale teknologier, å skape bærekraft i ulike dimensjoner og forstå og engasjere mennesker til endring er blant mine kjernekompetanser, sier Gabrielsen.

Starter i slutten av august

Rådmann Unni Skaar er ikke i tvil om at Ole Gabrielsen er rett mann for kommunens satsing på digitalisering.
– Jeg er veldig glad for at vi har fått en med hans kompetanse og erfaring med på laget. Vi har fått tilsatt en ny kommunesjef fra et av de fremste fagmiljøene i landet, ved Smart Innovation Norway. Ole Gabrielsen har vært med å bygge opp et godt fagmiljø og har erfaring fra utviklingsarbeid. Han har et godt og bredt kontaktnett mot næringsliv og andre samarbeidspartnere innen fylke og stat. Gabrielsen er opptatt av innovasjon like mye som teknologi, og forstår at for å lykkes med endring, må man få med seg ansatte og innbyggere, sier hun.

Ole Gabrielsen starter i jobben som ny kommunesjef i Sarpsborg ved utgangen av august.