Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Omikron påvist

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Omikron påvist

09.12.2021

-Vi har nå fått bekreftet det første tilfellet av omikron-smitte i Sarpsborg. Vedkommende har hele veien blitt håndtert som mistenkt tilfelle av den nye virusvarianten og alle foreløpige tester av nærkontakter er negative.

Det er kommuneoverlege Sapna Iqbal som sier dette.

Personen fra Sarpsborg deltok på et arrangement i Oslo hvor det har vært mistanke om omikron-smitte. Flere deltakere testet positivt og alle har blitt ivaretatt etter de særskilte reglene for mulig omikron-smitte.

-Vi fikk tidlig beskjed om mistanken og derfor har den smittede hele tiden fått oppfølging som om vedkommende er smittet av det nye omikron-koronaviruset. Det betyr forsterkede tiltak som blant annet innebærer at den smittede settes i lengre isolasjonsperiode og strengere karanteneplikt for nærkontakter. Alle nærkontaktene har testet negativt på første test og vil testes mer i dagene framover, forteller kommuneoverlege Sapna Iqbal.

-Vi har vært forberedt på at vi ville få bekreftet omikron-smitte også i Sarpsborg. Dette konkrete tilfellet har vi kjent til en stund og vi er ikke overrasket at det nå er endelig bekreftet. Med tanke på det vi har erfart de siste ukene, antar vi at vi vil få flere omikron-tilfeller i dagene framover. Det er mulig dette blir den dominerende virusvarianten i løpet av denne vinteren, sier Iqbal.

Gjennom de nasjonale tiltakene som trådte i kraft i dag er reglene skjerpet ytterligere. Fram til nå har det vært karanteneplikt for husstandsmedlemmer og tilsvarende nære, så som kjæreste eller bestevenn, til en som er mistenkt eller bekreftet smittet med omikron. Fra i dag er karanteneplikten utvidet til å gjelde alle nærkontakter.