>Ønsket nye lærlinger velkommen

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Ønsket nye lærlinger velkommen

Publisert: 25.08.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

- Vi ønsker oss alltid de beste lærlingene og medarbeiderne, for at Sarpsborg kommune skal være best mulig - og for at kommunen skal kunne levere best mulig tjenester.

Slik åpnet ordfører Sindre Martinsen-Evje "Kickoff-samlingen" for nye lærlinger i Sarpsborg kommune torsdag.

Både lærlinger og deres fagansvarlige hadde samlet seg for å lære mer om lærlingtiden og om Sarpsborg kommune som arbeidsgiver.

– Jeg tenker det er et kvalitetstegn at vi både har dager hvor vi kan markere de som har jobbet i kommunen i en årrekke, OG dager hvor vi ønsker lærlingene velkommen. Det viser at mange trives i jobben i kommunen og velger å bli lenge, og at kommunen er attraktiv som arbeidsgiver for lærlinger og nye medarbeidere, sa ordføreren.

– Jeg er glad vi har dere, for dere hjelper oss å løse oppgavene og tjenestene som vi skal levere til innbyggerne. Samtidig vil jeg gratulere dere, for dere er heldige. Det er mange som ønsker seg lærlingplass i kommunen. Det har dere fått, fortsatte han.

47 lærlinger

Ifølge Irene Alette Kristensen, lærlingkoordinator og rådgiver i Virksomhet HR, er det 47 nye lærlinger i Sarpsborg kommune i år.
- Det er 40 ordinære lærlinger, og 7 fra "Menn i helse", sier hun.
De 40 ordinære lærlingene er hovedsakelig fordelt innen helse, IKT , institusjonskokkfaget og barn og ungdomsarbeider.

Sondre Strøm er lærling hos IKT, og gleder seg til årene som kommer.
– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg var ivrig på å få jobbe med et fag som interesserer meg, og jeg har så langt en veldig positiv opplevelse av å være lærling i kommunen. Her er det varierende arbeidsoppgaver, og dyktige folk rundt meg. Jeg håper å kunne få opparbeidet meg enda mer kompetanse i løpet av lærlingtiden min, sier han.


Sammen med de andre lærlingene satt han og fulgte nøye med mens ordføreren , direktør Organisasjon Reidar Handelsby, og virksomhetsleder HR Julie E. Bäckstrøm snakket om tiden som venter i kommunen.

Saken fortsetter under bildet av IKT-lærling Sondre Strøm. 

IKT-lærling: Sondre Strøm er lærling hos IKT-avdelingen i kommunen, og stortrives. (foto: Ole Christian Foss)

Trenger hverandre

– Det er flott å kunne ønske nye medarbeidere velkommen til kommunen, og ikke minst dere som starter et lærlingløp. Dere har fått en svært ettertraktet plass. Mange søker læreplass i kommunen, og det er ikke hvem som helst som får muligheten. Det er flott at kommunen er ettertraktet, men dere skal vite at dere også er ettertraktet for oss. For vi trenger dere, vi trenger arbeidskraften dere leverer, sa en engasjert Reidar Handelsby.

Han kunne fortelle at kommunen satser offensivt på lærlinger, og viste til kommunens mål om at kommunen skal

- være en attraktiv lærebedrift- med trygge og interessante læreplasser, som samfunnet trenger

- utdanne fagarbediere med høy faglig og etisk standard

- skape reelle jobbmulighter for flest mulig av de som har tatt fagbrev

- legge til rette for verdiskapingen.

Fast jobb

- Vi mener det er smart og framtidsrettet å satse på lærlinger. Og - Vi ønsker å ansette lærlinger etter endt læretid. Stå på under læretiden slik at dere har muligheten til å ansettes i en 100 prosent fast stilling, oppfordret han.

Dhruv Patel er fagansvarlig for IKT-lærlingen Sondre, og roser unggutten.
- Dette er en gutt som er enormt serviceinnstilt og som leverer det han skal. Han beskrives av oss alle som en oppegående, blid og energisk lærling, som vi har stor tro på. Fortsetter han å levere gjennom lærlingtiden sin hos oss, bør det absolutt være gode muligheter for at han kan få en fast jobb i kommunen.

Julie Bäckstrøm, virksomhetsleder HR snakket til lærlingene om medarbeiderskap, Vi i Sarpsborg og om lærlingstrategien. Om hva de som lærlinger kan forvente av kommunen, og hva kommunen forventer som arbeidsgiver.

Dagen ble avsluttet med informasjon fra Opplæringskontoret.

 

Les mer om å være lærling i Sarpsborg kommune her