>Opphever kokevarsel

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Opphever kokevarsel

Publisert: 06.10.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Alle vannprøver viser god kvalitet på drikkevannet i hele Sarpsborg. Dermed oppheves kokevarselet etter lekkasjen torsdag.

Oppdatering søndag 9. oktober kl. 12.00: Alle prøver som er tatt etter vannlekkasjen torsdag, viser god kvalitet på drikkevannet. Det er dermed ikke lenger nødvendig å koke vannet før det brukes til drikke eller matlaging. Bruddstedet er nå reparert, men det gjenstår noen mindre arbeider på ledningsnettet. Sarpsborg kommune vurderer å sende erstatningskrav til firmaet som forårsaket lekkasjen.

Det var ved 13-tiden torsdag at lekkasjen oppsto ved et uhell i forbindelse med gravearbeider i Tømmerveien, ved Borregaards anlegg på Opsund. En times tid senere var lekkasjen stoppet gjennom en midlertidig løsning. I mellomtiden var enkelte husstander helt uten vann, mens store deler av kommunens husstander opplevde dårlig vanntrykk.

Etter lekkasjen er det fare for misfarging av vannet, så sørg for å la det renne en stund før du bruker det. For de av husstandene som har vært helt uten vann, anbefaler kommunen at vannet kokes de neste tre døgnene før det brukes til mat og drikke. Kokevarselet gjelder i utgangspunktet for alle som bor høyere enn 40 meter over havet, typisk i enkelte områder på Hafslundsøy, Ullerøy og Høysand. Hvis du vet at du hele tiden hadde vann, om enn med dårlig trykk, behøver du ikke koke vannet. Bor du lavere enn 40 m.o.h., behøver du uansett ikke koke vannet.

Sarpsborg kommune har ikke tekniske muligheter for å sende sms kun til de som bor høyere enn 40 meter. Er du usikker, kan du finne det ut med en mobiltelefon eller på nettet. For eksempel kan du gå på yr.no og klikke på stedsnavnet, så får du høyde over havet.

Sarpsborg kommune vil legge ut melding her på nettsidene og på Facebook når alle prøvene viser at drikkevannet er friskmeldt.