>Over fire tonn avfall ble samlet i årets våraksjon

Innhold

Søppel. Noe av det som ble plukket.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Over fire tonn avfall ble samlet i årets våraksjon

Publisert: 25.05.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Sarpingene har ryddet mye under årets våraksjon. Elevene ved Borg videregående skole plukket over to tonn på to dager. De er også vinneren av årets våraksjon.

I år var det 32 ulike lag, foreninger, skoler og barnehager som deltok i våraksjonen. Til sammen ryddet de over fire tonn med avfall. Hvert år blir det tilfeldig trukket ut en vinner av aksjonen og som får en premie på 10.000 kroner. I år var det Borg videregående skole som ble plukket ut.

- Det er litt ekstra artig at Borg videregående skole vant da de imponerte veldig og plukket over to tonn på to dager ved Skjebergkilen. De var noen utrolig positive og flinke elever. De gjorde en fantastisk jobb, sier rådgiver virksomhet kommunalteknikk i Sarpsborg kommune, Laila Rustad Grindahl.

Hun forteller at de har funnet mengder med fendere, snusbokser, noen plaststoler og også et par gamle båter for å nevne noe.

Borg videregående skole har miljø på agendaen og er en sertifisert miljøfyrtårnskole.

- Vi tenkte dette var en ypperlig mulighet til å bidra i nærmiljøet, samtidig som elevene faktisk får sett denne forurensningen med egne øyne. Elevene har fortalt at de har lært mye av dette, sier kontaktlærer Elza Kozar.

Rydde i kystområder

Du kan fortsatt rydde strendene. Sammen med Kystlotteriet, tilrettelegger Sarpsborg kommune for at det skal være enkelt og gøy å rydde kystområdene våre for søppel. Du som rydder er med i dugnaden – og kan vinne flotte premier.

Les mer om kystlotteriet  her.