Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Påskehilsen fra oppvekstdirektøren

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Påskehilsen fra oppvekstdirektøren

08.04.2020

Direktør oppvekst, Erik Bråthen, kommer med sin påskehilsen til alle foreldre, foresatte og ansatte i skoler og barnehager.

-Det er spesielle tider. Siden 13. mars har vi levd og arbeidet i en unntakstilstand hvor barnehager og skoler har vært stengt på grunn av faren for en eskalerende spredning av korona-viruset. Etter hvert ble unntakstilstanden litt mer til hverdag. Vi ble litt mer vant til å jobbe på denne måten, og som foreldre ble vi litt mer vant til å være en større del av barnas hverdag enn vi vanligvis er. Nå må vi igjen lære oss å jobbe og leve på en ny og annerledes måte.

-I går kom regjeringen med en hyggelig melding som sa at skoler og barnehager delvis kan åpnes igjen. Jeg var tidig ute og sa at alle de kommunale barnehagene skulle åpnes fra og med 20. april. I dag ser jeg at vi kanskje trenger noe mer tid før vi får en full åpning av alle barnehagene. Vi vil jobbe hardt for å kunne åpne noe allerede 20. april og skal garantert åpne fullt ut innen 27. april. Vi vil i god tid før 20. april kunne gi informasjon til hver enkelt av dere om gjenåpningen av barnehagene. Det som allerede nå er sikkert er at vi åpner skolene for 1. til 4. klasse og SFO fra og med 27. april.

-Nå skal vi jobbe med forberedelser, med smittevernregler og praktiske spørsmål om samvær, organisering og struktur. Her blir det et samarbeid mellom ledelse, ansatte og tillitsvalgte. På denne måten skal vi sørge for å redusere eventuell usikkerhet mest mulig. De nasjonale retningslinjene som myndighetene har lovet for barnehagene den 16. april og for skolene den 20. april, blir et viktig grunnlag for vårt arbeid. Gjennom lokale tilpasninger og nødvendig opplæring skal vi stå best mulig rustet for nye arbeids-, samværs- og opplæringsformer.

-Nå går vi inn i påskeferien – en ferie som for de fleste trolig blir annerledes på grunn av korona-pandemien. Jeg håper likevel at vi får noen roligere og gode dager før vi tar fatt på forberedelsene til en gjenåpning av barnehagene og skolene. Jeg ønsker alle en god påske!