Start Kari chatbot Spør meg

>Prinsessebesøk ved Kurland barneskole

Innhold

Prinsesse Märtha Louise besøkte Kurland barneskole for å feire avdeling Regnbuens 20-årsjubileum. Foto: Emely Haugerud Hansen.

Eventyrstund på Regnbuen.

Prinsesse Märtha Louise besøkte Kurland barneskole for å feire avdeling Regnbuens 20-årsjubileum. Foto: Emely Haugerud Hansen.

- Ingen fest uten kake, brus, gele og godteri, fastslo spesialpedagog Laila Timraz (til høyre). Elev Oda Martinsen skjærer her opp bursdagskaken sammen med Prinsessen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Prinsessebesøk ved Kurland barneskole

07.03.2018 av Eva Rekvin

For en stund siden sendte spesialpedagog Laila Timraz et brev til Slottet. Der inviterte hun Prinsesse Märtha Louise til 20-årsjubileet til avdeling Regnbuen ved Kurland barneskole. I dag kom Prinsessen!

Kl. 12.00 presis, rullet en mørk bil opp utenfor Kurland barneskole, ledsaget av politibiler.

Ut av bilen steg Prinsesse Märtha Louise - og på den røde løperen ble hun tatt imot av fylkesmann Trond Rønningen, ordfører Sindre Martinsen-Evje, visepolitimester Arne Jørgen Olafsen og et blitzregn fra pressekorpset. 

Se video fra besøket her!

500 elever sang bursdagssangen

Avdeling Regnbuen, som nå feirer sitt 20-årsjubileum, er en avdeling for elever som trenger tilrettelagt opplæring.

Vel inne på avdelingen fikk Prinsessen anledning til å møte elevene, og hun tok seg god tid til å snakke med dem, både under omvisningen og under en planlagt eventyrstund. 

Så bar det ut i skolegården der mer enn 500 Kurland-elever var samlet med norske flagg for å synge bursdagssangen for Regnbuen.

Delte opp kake sammen med Prinsessen

- Ikke noe bursdag uten kake, brus, gele og godteri, slo Laila Timraz, konferansier og spesialpedagog ved Regnbuen, fast da følget beveget seg videre til gymsalen.

Her var både nåværende og tidligere elever ved Regnbuen samlet til bursdagsfesten. Fra scenen ble det servert både sang og dans. Og da det skulle danses "fele-dansen" til Alexander Rybaks Fairytale, var Prinsessen med og danset. 

Elev Oda Martinsen fikk dessuten æren av å skjære opp en stor bursdagskake sammen med Prinsessen.

Mange prinser og prinsesser

- Her på Regnbuen har vi mange prinser og prinsesser. Men at vi skulle få besøk av en ekte prinsesse - det hadde vi ikke trodd, sa enhetsleder Jørn Wallin Pettersen, i sin tale.

- Det er 19 elever på Regnbuen. Elevene har sammensatte funksjonshemninger, men de er godt integrert i resten av Kurland skole. Her "ser ikke" de andre elevene rullestolen, at noen bruker bleie eller at noen må få mat via en sonde. Vi vil takke Prinsessen spesielt for at hun tok seg tid til å komme hit i dag. Det betyr kanskje enda mer enn du tror, sa den svært takknemlige enhetslederen.

Avslutningsvis var det vinner av Norske Talenter 2017, Vilde Winge, som opptrådte på scenen.