Start Kari chatbot Spør meg

>Rådmannen positiv til ny tribune

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Rådmannen positiv til ny tribune

24.10.2017

Sarpsborg 08 ønsker å bygge en ny tribune i sør-enden på Sarpsborg stadion. Det er rådmannen positiv til.

Fotballklubben Sarpsborg 08 har signalisert at de er avhengig av at klubben øker sine inntekter i de neste årene. Dette er mulig gjennom å utvikle stadionanlegget. Inntektene vil kunne økes gjennom økte publikumsinntekter, økte reklameinntekter og økte inntekter fra TV-avtalen. For å få til dette ønsker Sarpsborg 08 å få flere tribuneplasser under tak. Klubben ønsker å etablere et tribunebygg med tilhørende kontor- og publikumsfasiliteter i søndre sving.

Rådmannen er positiv til at det skal bygges en ny tribunedel. Politikerne skal behandle saken i formannskapet 2. november og i bystyret 16. november. Her er lenken til saksdokumentet og de andre sakene i dette formannskapsmøtet.

Det rådmannen ønsker er å inngå en festeavtale med fotballklubben. Samtidig skal det være klarhet i eierskap, ansvarsforhold og oppgavefordeling rundt drift og vedlikehold av alle eksisterende og fremtidige tiltak, byggverk og installasjoner på stadion og stadionområdet.

Rådmannen anbefaler ikke fradeling og salg av tomten i søndre sving. Et salg vil føre til at kommunen vil kunne miste styringen av stadion og stadionområdet som helhet. Kommunen vil ha en bedre styringsrett ved bortfeste, og ha innflytelse over eiendommen også på lang sikt.