Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Regjeringen varsler nye tiltak

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Regjeringen varsler nye tiltak

13.12.2021

Mandag kveld presenterte regjeringen nye koronatiltak. – Situasjonen er alvorlig. Nå er det helt avgjørende at alle følger de anbefalingene og reglene som gjelder, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Se de nye, nasjonale rådene og reglene her. 

Smittetrykket i Sarpsborg er svært høyt, og det er sterk bekymring for både sykehusene og den kommunale helsetjenesten om ikke smittenivået går ned.

Et av tiltakene regjeringen vil innføre fra torsdag, er gult nivå i barnehage og grunnskole. For å kunne gjennomføre gult nivå er vi nødt til å redusere åpningstiden i barnehage. Vi vet også at gult nivå er utfordrende for skolen, siden det krever enda flere ansatte på jobb. Vi vil måtte komme tilbake til detaljene for dette utover morgendagen.

Sårbare barn, og barn med foreldre i samfunnskritiske stillinger vil få tilbud om full åpningstid.

- Det er mange av de kommunale tjenestene som nå merker et stort press. Innbyggerne våre må regne med litt lengre ventetid når de henvender seg til oss, og de må også være forberedt på at vi kan bli nødt til å redusere tjenestetilbudet vårt i de øvrige sektorene, sier Martinsen-Evje.

- Ta i mot vaksinen!

Ordføreren er klar på at det viktigste sarpingene kan gjøre er å vaksinere seg. Vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom, også hvis du blir smittet av den nye virusvarianten. Det er langt større andel av uvaksinerte enn vaksinerte som blir innlagt på sykehusene. Ta vaksinen for deg selv, for dine nærmeste, for helsetjenestene og samfunnet generelt. Dette er det viktigste vi som enkeltpersoner kan gjøre nå.

- Jeg oppfordrer alle som får tilbud om tredje dose til å ta denne så snart de får time. De som er uvaksinerte eller ikke har tatt dose 2, har stående drop-in tilbud om vaksinasjon. Nå er det viktigere enn noen gang å ta vaksinen.

Kommunen vil kontakte alle som ikke har blitt vaksinert med en sterk oppfordring om å la seg vaksinere.