Start Kari chatbot Spør meg

>Rekordpåmelding til UKM!

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Rekordpåmelding til UKM!

23.02.2018

Forberedelsene til UKMshowet på Sarpborg Scene lørdag 3. mars er i full gang!

UKM står for Ung Kultur Møtes. Det er Norges viktigste visningsarena for ung kultur med mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Hver kommune sender kvalifiserte ungdommer videre til en fylkesmønstring som representanter for sin kommune. Hvert fylke sender i neste omgang ca. 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

Har du ikke tenkt å bli proff, eller er det det kanskje nettopp det du har tenkt? Det har faktisk ingenting å si! UKM er gøy for alle, både de som er helt ferske, og de som har mange års erfaring!

Full aktivitet i vinterferien

I hele vinterferien jobber ansatte ved team barn og unge, de unge arrangørene, medieverkstedet, konferansierene og alle deltagerne knallhardt for å lage en fantastisk mønstring. 

Vi har konferansierworkshop med Niklas Skjelin, hvor alle konferansierene som er påmeldt kan få hjelp og veiledning. De øver på hvordan man skal oppføre seg på en scene, hvordan gjøre research på det man skal snakke om, hvordan intervjue deltagere på en god måte, hvordan få publikum til å le, og ikke minst hvordan klare å kose seg max mens man gjør alt dette.

Mediaverkstedet lager alt fra åpningsfilm, kunstfilmer, intervjuer, reklame og publikumsinfo til å holde sosiale medier oppdaterte, utarbeide SoMe strategier og leke seg rundt med alt det kule utstyret vi har på mediarommet. 

Ungarrangør-gruppen er fullt opptatt med årets dekor! Her skal både sal, scene og foaje utsmykkes. Det skal klippes, limes, teipes, tegnes, krølles, snurres og festes! En stor og veldig dedikert gruppe ungdommer gjør alt fra idèfasen, planlegging og gjennomføring, under god veiledning fra ansatte i teamet. I tillegg har de ansvar for overnattingstur i vinterferien, Vinterparty på Valla og etterfesten for alle deltagere etter UKM. Her skal alt det praktiske planlegges og gjennomføres, og det blir både underholdning, god mat, masse leker og god stemning!

Øvingsarenaer for deltakerne

Deltakerne i UKM kan få profesjonell veiledning av en sangpedagog, man kan låne lokaler for å øve på dans, man får hjelp til å henge opp kunstutstilling slik at bildene blir best mulig eksponert, man kan teste seg ut foran andre ungdommer eller ansatte.

Kom på UKMshowet

Alt dette kan du få se resultatene av lørdag 3. mars kl 14 på Sarpeborg scene!

Du kan lese mer om UKM i Sarpsborg her.