Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Rent vann og trygt avløp

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Rent vann og trygt avløp

15.04.2019

Å jobbe med vann og avløp er en av de viktigste helseoppgavene i samfunnet. Vi har laget dette magasinet til deg slik at du kan vite hva vi jobber med og hva gebyrene du betaler brukes til.

Vi sørger for at du får levert topp kvalitet drikkevann hjem til deg døgnet rundt, hver dag, hele året. Vi tar også imot kloakken din og renser den.

Grunnleggende for et godt og trygt liv

Rent vann og gode sanitærforhold er grunnleggende for et godt og trygt liv. Gode vann- og avløpstjenester er kort og godt helt avgjørende for at samfunnet vårt skal fungere og for vår helse, miljø og sikkerhet.

Magasinet leser du ved å klikke på denne lenken.

Vi må fortsette å investere mer i nettet for vann og avløp. Det er blant annet behov for å bytte ut gamle rør med nye, redusere lekkasjene fra vannledninger og avløpsledninger, og å hindre at regnvann overbelaster avløpsledningene. Det kan bety økte gebyrer for vann og avløp ettersom dette området er selvkostfinansiert. Det vil si at kommunens innbyggere i felleskap betaler gebyrer for de reelle kostnadene for vann- og avløpstjenestene.

Billig trygghet

I dag er disse avgiftene lavere i Sarpsborg, sammenliknet med gjennomsnittet i Norge. En gjennomsnittlig husstand betaler om lag 7.000 kroner samlet for vann- og avløpstjenestene gjennom et helt år, inkludert moms. Det tilsvarer cirka 20 kroner i døgnet. Sammenlign gjerne med hva husstanden betaler for strøm, mobil og bredbånd – eller med hva det koster for en flaske vann i butikken

Behov for flere kloke hoder

Å bytte ut gamle rør med nye betyr at vi normalt må grave i veier og landskap. Det er ikke alltid like populært med stengte gater og støy, men for å få bedre vann- og avløpstjenester er det nødvendig. Vi må sikre at alle som bor i kommunen får det. I tillegg skal vi også planlegge for framtiden og klimaendringer. Det arbeidet gir også spennende muligheter. Det er behov for flere kloke hoder og dyktige hender for å gjøre jobben. Det inkluderer også lærlinger. Vi vil trenge mer bærekraftige og kostnadseffektive løsninger, forskning og utvikling av ny teknologi. Det er uten tvil spennende og attraktive arbeidsplasser i Sarpsborg kommune enten du er ung og under utdanning, eller har mye erfaring.