Start Kari chatbot Spør meg

>Roste Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Roste Sarpsborg

09.04.2018

«Framtidsrettet» er én av kommunens verdier. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var begeistret da han fikk se og prøve en el-søppelbil.

Ministeren besøkte Sarpsborg kommune og renovatøren vår Norsk Gjenvinning mandag 9. april. Der fikk han høre om kommunens anbudskontrakt hvor to el-søppelbiler og seks biogass-søppelbiler inngår. At disse er byttet ut fra diesel-søppelbiler betyr at CO2-utslippene lokalt i byen er redusert med cirka 340 tonn hvert eneste år.

Sarpsborg kommune har vært først ute med en bilpark bestående av fullskala el-søppelbiler og biogass-søppelbiler.

- Vi trenger noen som våger å prøve ny teknologi. Fossilfrie kjøretøy vil prege hverdagen vår i tiden som kommer. Da må noen gå foran, det er spennende at Sarpsborg kommune gjør det, sa samferdselsministeren under besøket.

Ministeren tok også på arbeidstøyet til renovatørene og tømte flere søppeldunker i Kulåsgata slik at han fikk kjøre og oppleve på en ordentlig måte hvordan el-søppelbilen fungerer.

Gode erfaringer

Søppelbilene på biogass og strøm har kjørt i Sarpsborg-distriktet de siste månedene. Bilene har også blitt satt på tøffe prøver med streng kulde og en vanskelig vinter. Erfaringene fra mannskapene som bruker dem daglig er gode.

- De fungerer mye bedre enn jeg egentlig hadde turt å drømme om på forhånd, sier Ottar Kristiansen, driftsleder i Norsk Gjenvinning.

- Selv etter en lang arbeidsdag med mye kjøring har vi mer enn halv batterikapasitet igjen. De fungerer helt perfekt til å hente husholdningsavfall ettersom det er mye småkjøring med mange start og stopp. De er nesten lydløse og har ikke utslipp. Det er viktig for innbyggere og for mannskapet som har dem som arbeidsplass, sier han.