>Sarpsborg er godkjent som "Trafikksikker kommune"

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Sarpsborg er godkjent som "Trafikksikker kommune"

Publisert: 15.11.2022 – Oppdatert: 21.12.2022

Hurra! I dag kunne store og små sarpinger juble over at Sarpsborg kommune har blitt godkjent som «Trafikksikker kommune» av Trygg Trafikk. Dette er et kvalitetsstempel på at Sarpsborg jobber systematisk for et tryggere lokalmiljø, og dermed bidrar til å forebygge ulykker.

Godkjenningen ble feiret av både kommuneledelsen og av barna i 1. klasse på Sandesundsveien skole.

Det er Trygg Trafikk i samarbeid med fylkeskommunene som har utarbeidet kriteriene som en kommune må oppfylle for å bli en Trafikksikker kommune. Det stilles en rekke krav til dokumentasjon og rutiner – som for eksempel hvordan barnehagene og skolene ferdes på tur, dokumentasjon på hvordan det jobber med trafikkopplæring og hvordan man samarbeider med foreldrene til barna.

Alle har et ansvar

Og barna i Sarpsborg kan mye trafikksikkerhet fra før, fikk Trygg Trafikk og ordfører Sindre Martinsen-Evje høre.
- Vi må si ifra til mamma og pappa om de kjører for fort, eller bruker mobilen når de kjører. Også må vi se oss til både høyre og venstre før vi krysser veien, og vente på at det blir grønn mann, fortalte 1.klassingene ved Sandesundsveien skole.
- Og bruke refleks!, avsluttet de. 

Full liste over kriterier for å bli en trafikksikker kommune finner du på nettsiden til Trygg Trafikk.

Nullvisjon

Trafikksikker kommune er et kvalitetsstempel for godt, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerhet. Ordningen er ikke en garanti for at det ikke skjer trafikkulykker, men er en viktig ramme for at alle tjenesteområdene i Sarpsborg kommune gjør sitt i den langsiktige innsatsen for å nå den nasjonale nullvisjonen om ingen drepte og hardt skadde i trafikken. Det betyr at kommunen har rutiner og retningslinjer som skal gjøre små og store trafikanter tryggere i hverdagen.

Bildet nedenfor: 
Paal Gunnar Mathiesen fra Trygg Trafikk kunne informere ordfører Sindre Martinsen-Evje og 1.klassingene ved Sandesundsveien skole at kommunen nå har fått stempelet "Trafikksikker kommune". 

TRAFIKKSIKKER: Paal Gunnar Mathiesen fra Trygg Trafikk kunne informere ordfører Sindre Martinsen-Evje og 1.klassingene ved Sandesundsveien skole at kommunen nå har fått stempelet "Trafikksikker kommune".