Start Kari chatbot Spør meg

>Sarpsborg kommune satser på el-sykler

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sarpsborg kommune satser på el-sykler

19.04.2018 av Ole Christian Foss

Sarpsborg kommune ønsker å bidra til å skape et bedre miljø, og samtidig gi sine ansatte helsegevinster. Derfor går kommunen foran og legger som første kommune i landet til rette for tilbud om kjøp/leasing av el-sykler for de ansatte.

Kommunen har hatt en konkurranse liggende ute på Doffin, hvor totalt 5 leverandører viste interesse og leverte tilbud på leasing av el-sykler til kommunens ansatte.

Trekkes fra lønn

Etter flere møter og vekting av tilbudene ble til slutt CycleEurope Norge (DBS) valgt som leverandør. Torsdag 19.april ble avtalen signert – og ordfører Sindre Martinsen-Evje fikk som førstemann overlevert el-sykkelen han skal lease.
Kommunen har ordnet en løsning der den ansatte enten gjennomfører et engangskjøp, eller disponerer el-sykkelen i 36 måneder mot netto lønnstrekk. Ved leasing kan den ansatte etter endt periode velge å levere tilbake sykkelen til leverandøren, eller å kjøpe ut sykkelen til markedspris på det gjeldende tidspunkt.

Anerkjent merke

– DBS ble blant annet valgt på bakgrunn av at det er et anerkjent merke med god kvalitet, og de leverte den laveste prisen. En leverandør som DBS betyr trygghet for de ansatte. DBS har også et godt samarbeid med Inspiria, der ansatte kan teste og få råd om el-syklene, før de eventuelt bestiller, sier Per Bjørnar Wiig i Sarpsborg kommune.

Miljø- og helsegevinst

Kommunen har med el-sykkel-tilbudet lyst til å gå foran og vise at det finnes alternativer til bil, og at sykling kan være mye mer enn bare trening.
– Jeg tror dette vil bli et populært tilbud. Det blir overkommelig for alle å kunne skaffe seg en el-sykkel, som ofte koster mye penger, samtidig som man får mulighet til å bidra til bedre miljø og egen helse. Jeg er sikker på at de som bor under halvannen til to mil fra jobb, vil se at dette er en billig og effektiv måte å komme seg til jobb på. Uten å bli svett, og likevel ha fått trent, sier Wiig.

– Jeg håper mange i kommunen vil benytte seg av tilbudet. Den positive responsen vi har fått så langt tyder på det. Jeg håper også at fylkeskommunen, andre kommuner, andre bedrifter og private i Sarpsborg vil benytte seg av sykkel da det er et positiv tiltak for å skape bedre miljø og bedre helse, og trivsel, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje.