>Sarpsborgs nye brannsjef

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sarpsborgs nye brannsjef

13.06.2017

Terje Surdal er ansatt som ny brannsjef i Sarpsborg kommune. Surdal overtar jobben 1. januar etter Bjørn Åge Sørensen som går av med pensjon ved årsskiftet.

Surdal har en bred bakgrunn fra ulike lederstillinger både nasjonalt og internasjonalt. Han startet sin karriere i forsvaret og etter flere internasjonale oppdrag, blant annet for FN og Norsk folkehjelp, flyttet han til Sarpsborg i 2001. Han jobbet da i 11 år som leder hos Petersson og Jøtul.

Siden 2012 har Surdal vært leder av Alarmsentral Brann Øst. Gjennom dette har han vært representert i ulike utvalg og faggrupper innen brann- og redning. Den siste tiden har han vært i styringsgruppen for etablering av ny samlokalisert 110-sentral på Ski. Surdal gjennomfører for tiden masterutdanning i risikostyring og sikkerhetsledelse ved Universitet i Stavanger.

Surdals arbeidserfaring og utdanning vil være et viktig bidrag for å videreutvikle brannvesenets og kommunens arbeid med sikkerhet- og beredskap. Med Surdal som brannsjef vil målsettingen om å være et av landets beste brannvesen videreføres.