>Selvkjørende buss til Sarpsborg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Selvkjørende buss til Sarpsborg

16.03.2017 av Maren Lunde

I forbindelse med Forbausende byfest 23. september får vi besøk av en selvkjørende minibuss!

Bussen vil gå i en kort rute i Sarpsborg sentrum fredag 22. og lørdag 23. september.

Sarpsborg neste

Flere byer i Norge hadde demonstrasjoner av selvkjørende minibuss høsten 2016, og nå er det Sarpsborg sin tur. Ruta vil bli avsperret, og det vil være med en person om bord som veileder og hjelper passasjerene.

Ny teknologi

Vi håper at flere skal få øynene opp for å bruke kollektivtransport og bli kjent med ny teknologi.Utslippene fra transportsektoren må reduseres betydelig, men samtidig må vi sørge for at varer og mennesker kommer raskt og effektivt fram. Framtidas løsninger kan gi oss et bedre og mer kostnadseffektivt transportsystem med mindre utslipp.

Samarbeid

Bypakke Nedre Glomma legger til rette for og gjennomfører demonstrasjonen i samarbeid med Sarpsborg kommune og selskapet Acando. Fra Sarpsborg kommune er dette et initiativ gjennom Smart City Sarpsborg, et utviklingsprosjekt i samarbeid med Smart Innovation Norway og Sarpsborg Næringsforening. 

Her kan du se bussen på demonstrasjon i Kristiansand. 

I Bypakke Nedre Glomma samarbeider Fredrikstad kommune, Sarpsborg kommune, Østfold fylkeskommune, Bane NOR og Statens vegvesen om framtidens transportsystem. Gjennom målrettet satsing på kollektivtransport, sykkel og gange, skal Bypakkke Nedre Glomma sammen med befolkningen og næringslivet sørge for at Sarpsborg og Fredrikstad blir en bærekraftig region hvor vi kan reise effektivt og miljøvennlig.

Kontaktpersoner:

Marit J. Aarum, rådgiver samferdselsseksjonen Østfold Fylkeskommune, tlf 988 19 070

Hege Hornnæs, Oversiktsplanlegger i Sarpsborg kommune 414 32499