Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Senteret for massevaksinasjon er åpnet

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Senteret for massevaksinasjon er åpnet

12.01.2021

Tirsdag ettermiddag fikk blant annet 94-åringene Bjarne Henry Holt og Per Minge sine koronavaksiner. Det markerte åpningen av senteret for massevaksinasjon i Sarpsborg – som et av de første i Norge.

Sarpsborg var en av syv kommuner som fikk æren av å få tildelt de aller første dosene av koronavaksinen. 28. desember ble 96 år gamle Ada Løkke historisk da hun var den første i Sarpsborg som ble vaksinert.

Tirsdag var en ny historisk milepæl nådd. Som en av de aller første kommunene i landet åpnet Sarpsborg sitt massevaksinasjonssenter. Det er lokalisert i Quality-hotellet på Grålum, hvor det legges til rette for effektiv og sikker vaksinasjon.

Senteret ble offisielt åpnet kl 17 tirsdag. Bjarne Henry Holt (94), Anna Margareth Fredriksen (96), Per Olav Minge (94), Kjell Oscar Sønsteby (93), Gerd Lindblad (92) og Betsy Adele Brevik (92) var de første som fikk vaksine på det nye senteret. I månedene framover vil vi vaksinere flere sarpinger her.

En stor dag

Helsesjef Øivind Werner Johansen og ordfører Sindre Martinsen-Evje var til stede under åpningen.
- Dette er en stor dag. Endelig er vi i gang med å vaksinere innbyggene i Sarpsborg, og da er det lys i enden av tunnelen med tanke på pandemien. Nå får vi bare håpe at vi får en del vaksiner framover, slik at vi kan opprettholde et visst tempo på vaksinasjonen, sier Johansen.

- Nå er vi i gang med massevaksinasjonen i Sarpsborg og har fått åpnet massevaksinasjonssenteret på Quality. Seks innbyggere på over 85 år har i dag fått sin første dose, så det vil jeg beskrive som en gledens dag, sier en glad ordfører.

Mens de aller første dosene gikk til beboere på kommunens sykehjem, er det nå eldre over 85 år som blir vaksinert på massevaksinasjonssenteret. 210 vaksinedoser skal settes denne uka og neste uke blir 168 nye personer vaksinert. De som fikk de aller første dosene i romjula vil også få sin andre dose neste uke. En uke etter andre dose, vil de ha god beskyttelse mot korona.

Oppdatert informasjon

www.sarpsborg.com/koronavaksinasjon får du alltid oppdatert informasjon om vaksinasjonen i Sarpsborg.