>Sju lærlinger får fast jobb i Sarpsborg kommune

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Sju lærlinger får fast jobb i Sarpsborg kommune

24.08.2017 av Christian Nicolai Bjørke

Charlotte Nylende (21) er én av de sju beste lærlingene i Sarpsborg kommune. Nå går hun rett inn i fast jobb i 100 prosent.

– Det er helt fantastisk! Dette sikrer framtiden til meg og datteren min, sier Charlotte Nylende (21).

Tirsdag var hun én av sju lærlinger som skrev under en arbeidsavtale om 100 prosent fast stilling i Sarpsborg kommune. Med datteren Rina (2 år) på armen tok den nye helsefagarbeideren i mot blomster og gratulasjoner fra ordfører Sindre Martinsen-Evje.

Alenemoren roser kommunen for å satse på lærlinger. Hun hadde hørt at det var nærmest umulig å få fulltidsjobb etter å ha tatt fagbrev. Derfor ble hun overrasket og glad da hun var en av sju beste lærlinger som Sarpsborg kommune valgte å satse på.

– Jeg trodde aldri at jeg skulle få en fulltidsstilling så raskt. Det betyr mye å vite at jeg nå har fast inntekt og en jobb å gå til. Nå har jeg også begynt å se etter bolig til oss, sier Nylende mens Rina fikler med mammas nye arbeidsavtale.

Sju lærlinger fikk fast jobb i Sarpsborg kommune.

FAST ANSATT: Til sammen sju lærlinger fikk fast fulltidsjobb i Sarpsborg kommune. Fra venstre: Kine A. Bjerknes, Therese Hansen, Charlotte Nylende, Batool Alshorfei, Victoria Johanne Torgersen, Ida Helene Jessesen og Martine Andrea S. Monsen. Ordfører Sindre Martinsen-Evje, kommunesjef Reidar Handelsby og HR-rådgiver Rebecca Skauge applauderer. FOTO: CHRISTIAN NICOLAI BJØRKE

 

Eneste kommune i Norge

Som eneste kommune i Norge gir Sarpsborg kommune minst fem lærlinger fast jobb og full stilling etter endt lærlingtid.  Det ble vedtatt for to år siden i «Handlingsplan Heltid», som har som mål å sørge for en arbeidskultur der flest mulig jobber 100 prosent.

I år har hele sju personer klart å ta seg gjennom nåløyet. Ordfører Sindre Martinsen-Evje var glad og rørt over å dele ut arbeidsavtaler til lærlingene.

– Dette er godt kvalifisert arbeidskraft som er attraktive på arbeidsmarkedet. De er det viktige å sikre oss, sier han.

HØYTID: De nyansatte fikk ha med seg nærmeste familie under seremonien i Galleri Sarpsborg Scene. Her er helsefagarbeider Batool Alshorfei med sin mor og far.

HØYTID: De nyansatte fikk ha med seg nærmeste familie under seremonien i Galleri Sarpsborg Scene. Her er helsefagarbeider Batool Alshorfei med sin mor og far. FOTO: CHRISTIAN NICOLAI BJØRKE

 

Attraktive arbeidstakere

Ordføreren peker på at å satse på lærlinger passer godt inn i kommunens visjon om at barn og unge skal lykkes. Som byens største arbeidergiver mener han at kommunen må være med og ta ansvar.

– En fast jobb betyr fast inntekt og muligheter til å få lån og komme inn på boligmarkedet. Det betyr også at du kan være med og bidra til samfunnet. Derfor er jeg glad for at Sarpsborg kommune kan tilby jobber til disse sju, sier han.

AVTALE: Her skriver Charlotte Nylende under på arbeidskontrakten. Ordfører Sindre Martinsen-Evje bistår.

AVTALE: Her skriver Charlotte Nylende under på arbeidskontrakten. Ordfører Sindre Martinsen-Evje bistår. FOTO: CHRISTIAN NICOLAI BJØRKE

 

Kommunesjef Reidar Handelsby er stolt av at Sarpsborg kommune satser på heltidsstillinger.

– Deltidsstillinger har vært en hovedtrend i mange kommuner i Norge, så det er ingen selvfølge at vi i Sarpsborg kommune gjør dette. Men vi ser at heltidsstillinger er positivt på flere plan: Det er bra for arbeidsmiljøet. Det er bra for de som skal betjenes. Det gir bedre kvalitet på tjenesten. Og det er økonomisk lurt på sikt, siden én ansatt er billigere enn to ansatte, sier Handelsby.