Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Slik kan du feire 17. mai

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Slik kan du feire 17. mai

13.05.2020

På grunn av smittefaren for koronavirus, blir som kjent årets 17. mai-feiring annerledes enn vanlig. Nå må du holde en meter avstand fra andre enn dine hustandsmedlemmer, være færre samlet og se gjerne 17. mai-sending fra Sarpsborg på sa.no eller sarpsborg.com.

-Vi ønsker ikke at det gode dugnadsarbeidet med å stoppe smitten skal ødelegges på nasjonaldagen. Derfor må det bli annerledes feiring i år, sier helsesjef Øivind W. Johansen.

Les også om den digitale markeringen av 17. mai her.

Kan jeg be inn til 17. mai-frokost?

Ja, inntil 20 personer kan være samlet. Dere må holde minst en meters avstand mellom personer som ikke er i samme husstand.

Kan jeg be inn til fest med 50 deltakere?

Nei, du som privatperson kan ikke ha samlinger for mer enn 20 personer.

Kan vi ha et privat tog?

Dette anbefales ikke. Tog vil gjerne tiltrekke seg publikum og det kan føre til økt risiko for smittespredning og det må unngås. Alle samlinger av mennesker må følge smittevernreglene i forhold til antall på 20 personer og avstand på 1 meter

Kan vi ha skolearrangement?

Sarpsborg kommune har informert alle skolene og virksomhetslederne om at det ikke skal gjennomføres noen arrangement på skolene eller i skolens regi. Dette gjelder også arrangement i regi av FAU. Dette gjør vi for å hindre at for mange mennesker samles og ikke klarer å holde avstand.

Kan korpsene marsjere i gatene på 17. mai?

17. mai-komiteen har etter drøfting med kriseledelsen kommet fram til at korpsene ikke skal marsjere i gatene på 17. mai. Dette på grunn av faren for at det vil komme mange mennesker for å se på, som igjen kan skape smittefare.

Korpsene vil derimot spille for beboere og ansatte ved sykehjem og bofellesskap.