Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Smittetallene har aldri vært høyere

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Smittetallene har aldri vært høyere

13.12.2021

Forrige uke var det 567 smittetilfeller i Sarpsborg. Det er 235 flere enn uka før.

-Vi følger nøye med på utviklingen og kriseledelsen vil ha et nytt møte i ettermiddag. Vi  møtes i kriseledelsen i kveld, samtidig er det varslet en pressekonferanse og det er sannsynlig at det vil komme nye tiltak fra sentralt hold, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Mange barn og unge ble smittet

De aller fleste som ble smittet forrige uke, var i alderen 6-13 år. I den aldersgruppen var det 176 som ble smittet.

- Heldigvis får barn og unge ofte bare milde symptomer, men vi liker ikke utviklingen. Det viser også at vaksinene har stor betydning for smittespredning, siden det er langt mindre smitte blant ungdom og voksne, som har god vaksinedekning, sier Iqbal.

Krevende uke

I tillegg til stor økning i antall smittetilfeller, ble det også forrige uke påvist det første omikron-smittetilfellet i Sarpsborg.

- Forrige uke var krevende, og smittesporerne og helsetjenesten er under et stort press. Vi har opplevd svært høye smittetall per dag. Det gir oss utfordringer med å drive med smittesporing, forteller Iqbal.

Nå har kommunen fått et nytt system for å melde inn smittetilfeller. Har du tatt en hurtigtest og fått påvist smitte, skal dette nå registreres på nett. Er man ikke digital bruker, kan man fortsatt ringe.

Les mer om det nye systemet her.

Vaksinasjon

Hun har også et stort ønske om at de om ikke har tatt vaksinen ennå, lar seg vaksinere. Alle som er 12 år eller eldre anbefales å ta vaksine – les mer om vaksinasjon på FHIs nettside.

Har du ikke tatt dose 1 eller 2, kan du ta den ved vaksinasjonssenteret. Da trenger du ikke time, det er bare å komme innom i åpningstiden. MERK: Det er ikke drop-in for dose 3. Du får sms med tilbud om time. Sjekk åpningstider og steder her.

Les mer om smittetallene her.