Finn ansatt

Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Smittetallene synker, men kommunen forbereder seg på ny smittebølge

Innhold

KOMMUNEOVERLEGE: Sapna Iqbal er kommuneoverlege i Sarpsborg.

Kommuneoverlege Sapna Iqbal

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Smittetallene synker, men kommunen forbereder seg på ny smittebølge

27.12.2021

Antall smittetilfeller har blitt halvert på to uker, men på samme tid har 10.000 færre testet seg. Nå forbereder kommunen seg på at det kan komme en ny smittebølge.

Forrige uke ble det påvist 261 smittetilfeller. Den samme uken ble det tatt 5.352 tester. Dette er både tester som er utført ved koronatestsenteret og utleverte hurtigtester.

Uken før var ble det tatt 9.992 og uken før der igjen var tallet 15.723

- Det er nok todelt hvorfor vi har så stor nedgang i testingen. For det første er det mangel på hurtigtester i hele Norge slik at vi har måtte prioritere hvem som får tester. For det andre er det nok mindre testing på grunn av julefeiringen, sier kommuneoverlege Sapna Iqbal.

Hun understreker at de foreløpig har god testkapasitet ved koronatestsenteret, men at de har færre hurtigtester og må prioritere hvem som får disse. Se oversikten her. 

- Bekymret

Vanligvis er det mulig å vurdere effekten av tiltak som har blitt innført etter to uker. Nå har det vært tiltak i Sarpsborg i snart fire uker, men likevel kan ikke kommuneoverlegen trekke noen konklusjoner fordi det er færre som tester seg.

- Vi kan jo håpe at det går riktig vei, men det er grunn til å være bekymret, sier Iqbal.

Smittebølge

Hun forteller at kommunen forbereder seg på at det kan komme en stor smittebølge etter jul, slik Helsedirektoratet har bedt alle kommuner om å gjøre.

- Vi frykter at vi vil få en stor smittebølge på nyåret med økt smitte og flere tilfeller av omikronvarianten. Vi vet for lite om den nye varianten, til å vite hvordan dette vil slå ut eksakt, påpeker hun.

Hun gjentar igjen det viktigste vi nå kan gjøre:
Ta vaksine, bli hjemme om du er syk og ta en test.

Tirsdag er det nytt møte i kriseledelsen.

Les mer om koronastatistikken her