Kontakt oss

Åpningstider

Ledig stilling

Min side

>Søker hjelp fra framtidens arbeidstakere

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Søker hjelp fra framtidens arbeidstakere

08.04.2019

Kommunen skal digitaliseres og ny teknologi skal tas i bruk. Forrige uke var innovasjonsrådgiver på Høgskolen i Østfold for å friste IT-studentene til Sarpsborg.

Masterstudentene ved høgskolen søker nå problemstillinger til masteroppgaven sin. Mange bedrifter møtte opp for å få studentene til å skrive oppgaven om sine utfordringer.

- Data er den nye oljen og vil være verdifull når vi klarer å raffinere den. Vi trenger å strukturere dette arbeidet på en bedre måte enn det vi gjør i dag. Det er så mye vi kan bruke data til, sier innovasjonsrådgiver i Sarpsborg kommune, Marie Moksness.

- Holder oss oppdatert

Moksness la fram fem utfordringer til studentene, om noen ønsker å skrive om noe av dette - vet vi foreløpig ikke.

- Det var uansett spennende å få snakket med noen av dem og høre mer om hvordan de jobber og om studiene. Det er her framtiden ligger og skal vi være rustet for framtiden må vi holde oss oppdatert på hva som foregår på høyskolen. Likeledes er det viktig at høgskolen arrangerer slike dager som dette slik at studentene så tidlig som mulig blir orientert om hva som skjer i arbeidslivet av både utfordringer og etterspurt kompetanse.

Kommuneområde teknologi og endring

I fjor opprettet kommunen et eget kommuneområde for teknologi og endring. Kommuneområdet ledes av direktør Ole Gabrielsen.

- Vi ønsker å løfte opp digitaliseringen, og vi må være forberedt før neste generasjon vokser opp. Vi kan ikke henge etter, sier innovasjonsrådgiveren.

- Må tenkte annerledes

Digitalisering gjør hverdagen enklere for innbyggerne, samtidig som den hjelper forvaltningen til å bli mer moderne og effektiv.

- For å sikre at vi møter forventningene til innbyggerne, og utnytter det potensialet teknologi har, er det nødvendig å satse på riktig kompetanse og morgendagens arbeidstakere. Teknologi vil ikke erstatte varme hender, men vil hjelpe oss til å løse utfordringene blant annet innen helse og omsorg.

Man regner med at det vil være over dobbelt så mange over 80 år i 2040, som i dag.

- Vi har verken økonomi eller personal til å opprettholde tjenestene slik vi gjør i dag. Derfor må vi tenke annerledes og ta i bruk de hjelpemidlene som finnes, sier hun.

Er du student og vil vite mer om problemstillingene?

Send en e-post til Marie Moksness.