>St. Olavs barnehage åpnet med kake og fest

Innhold

St. Olavs barnehage.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


St. Olavs barnehage åpnet med kake og fest

01.09.2017 av Eva Rekvin

De rundt 100 barna i St. Olavs barnehage har nå hatt noen dager på seg til å bli kjent i sin nye barnehage. I dag var det offisiell åpning.

Gratulasjonene sto i kø og det var kake til alle barn og voksne som var med på dagens store fest i St. Olavs barnehage.

Sykkelbaner og bærbusker

Barnehagen, som ligger i Hjalmar Wessels vei mellom Kulåsparken og Borregaard, har store uteområder med sykkelbaner, ziplinere, husker, epletrær, bærbusker, grillplass og akebakke - for å nevne noe.

- Denne barnehagen skal bidra til en god oppvekst for barn i Sarpsborg sentrum. Her ligger alle muligheter godt til rette og det er et flott bygg vi har fått, som også er med å løfte Østre bydel, sier en stolt ordfører Sindre Martinsen-Evje. 

Interiør tilpasset småbarn

Innendørs er det meste tilpasset små mennesker på rundt 1 meter. Her er bord, stoler, håndvasker og toaletter i "miniatyrstørrelse". Barnehagen gjennomstrømmes dessuten av naturlig lys fra vinduer og takvinduer. Og det er gjennomgående brukt lydabsorberende materialer for å forhindre støyproblematikk. 

- Det at St. Olavs barnehage er så godt tilpasset barna, letter også arbeidsdagen for oss ansatte, sier Henriette Bølviken, som er pedagogisk leder på småbarnsavdelingen Fossefallet.

- Vi blir blant annet spart for mange løft hver eneste dag, siden for eksempel stellebordene kan heves og senkes med fjernkontroll. Vi slipper også alle løftene opp i høye barnestoler, siden bordene og stolene her er tilpasset små barn. Her er det rett og slett godt å jobbe, sier Bølviken.

Se bilder fra barnehagen