>Stasjonsbyen barnehage er åpnet

Innhold

Det er flotte utearealer i Stasjonsbyen barnehage.
Snorklippingen er unnagjort i Stasjonsbyen barnehage.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Stasjonsbyen barnehage er åpnet

27.10.2017 av Eva Rekvin

Stasjonsbyen barnehage er ganske spesiell. Siden 2009 har bygget vært plassert ved Sandbakken barne- og ungdomsskole. Nå er det flyttet noen kilometer sørover til Stasjonsbyen.

Barnehagen, som har plass til 70 barn, ble i dag offisielt åpnet med stor festivitas. 

- Dette er en såkalt modulbarnehage, men det er ikke lett å se! Nå skal den heller ikke ut på flyttefot mer. Her er barnehagen satt opp for å stå permanent, forteller Elisabeth Grønberg Langvik, som er en av kommunens prosjektledere for Stasjonsbyen barnehage.

Naturbarnehage

- Vi har ventet lenge på dette, men nå er vi her i et flott og funksjonelt bygg. Vi har i tillegg en helt rå utelekeplass, sier teamleder i barnehagen, Marita Halås.

Bak barnehagen ligger blant annet et bålhus på hele 100 kvadratmeter. Ellers finnes alt av lekestativer, sandkasser og sykkelveier som småtasser på 0-6 år kan ønske seg.

- Målet vårt er at barna skal få kjenne på gleden ved å være ute i all slags vær. Vi har også en flott opparbeidet uteplass oppe i skogen. Dit går vi ofte på tur, og der har vi både et stort telt stående og en vedovn. Vi kaller oss for en «naturbarnehage», forteller Halås.

Tilfredsstiller dagens krav til nybygg

Stasjonsbyen barnehage er på totalt 690 kvadratmeter, og tilfredsstiller dagens krav til nybygg. Den totale budsjettrammen har vært på 22 millioner kroner.

Det er Mesterbygg Sarpsborg AS som har stått for flyttingen av modulene - og som har oppgradert bygget etter dagens standard. Det er blant annet bygd større og mer funksjonelle garderober.

Sarpsborg Park &Anlegg AS har utført arbeidene med uteområdene.

Dag Hæren og André Evensen fra Mesterbygg Sarpsborg AS sammen med Elisabeth Grønberg Langvik fra Sarpsborg kommune. Lærlingen André Evensen har har satt opp barnehagens vognrom og har bestått svenneprøven med dette.