>Stenger testsenteret

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Stenger testsenteret

08.06.2022

Koronatestsenteret på Sirkustomta i Torsbekkdalen legges ned 10. juni. Men det vil fortsatt være muligheter for å få tatt koronatest i kommunen.

Testsenteret på innfartsparkeringen i Torsbekkdalen ble åpnet 3. september 2020. I løpet av de snaue to årene det har vært i drift, har det blitt utført over 114.000 tester.

10. juni blir siste dag for testsenteret. Brakkene vil bli fjernet slik at de opprinnelige parkeringsplassene frigis, men dette arbeidet kan ta noe tid.

Kan fortsatt ta test

-Alle koronatiltak ble fjernet i midten av februar. Men selve koronapandemien er ikke over. Derfor er kommunen fortsatt i beredskap og forberedt på å trappe opp igjen aktiviteten om det skulle vise seg nødvendig. Slik situasjonen er nå, har vi ikke lenger behov for et eget bemannet testsenter, forteller virksomhetsleder helse, Karianne Jenseg Bergman.

Enkelte land krever fortsatt negativ koronatest før innreise. De som er i behov av en slik test, vil i sommer kunne ta denne på legevakta, på dagtid mandag-fredag. Det vil bli et begrenset antall timer tilgjengelig og testen koster 600 kroner. Time bestilles via helsenorge.no som tidligere. Der får du oversikt over ledige timer.

Fastlegene kan gjennomføre testing kun ved indikasjon på sykdom.

Fra og med 13. juni og gjennom hele sommeren, kan du hente hurtigtester på Sarpsborg bibliotek alle hverdager mellom klokka 10 og 15. I tillegg vil hurtigtester fortsatt være å få kjøpt på apotek og i enkelte butikker.

Husk vaksinasjon

Det er også fortsatt mulig å bli vaksinert mot korona. Det kan være nødvendig for innreise til enkelte land. I tiden framover kan du gjøre dette ved Valaskjold omsorgssenter på torsdager mellom klokka 08.30 og 15.00. Merk at vaksinasjonssenteret er stengt i sommerukene 28, 29 og 30. Les mer om koronavaksinasjon her. 

I uke 43 planlegger kommunen massevaksinasjon både mot korona og influensa. Mer informasjon om dette kommer etter sommeren.