>Stor fare for gress-, lyng- og skogbrann

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Disse tilbakemeldingene blir ikke besvart.
Ikke skriv noe personsensitivt.

Stor fare for gress-, lyng- og skogbrann

Publisert: 06.05.2022 – Oppdatert: 21.12.2022 av: Ole Christian Foss

Det er for tiden meget stor fare for gress-, lyng- og skogbrann i Sarpsborg kommune. Nå ber brannvesenet innbyggerne om å være forsiktige ved bruk av ild.

Sola skinner, fuglene kvitrer, og mai måned frister oss ut. Nå ber brannvesenet alle sarpinger om å vise stor forsiktighet ved bruk av ild.

Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis meget stor gress-, lyng- og skogbrann i kommunen. Skogbrannfarevarselet viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover.

Brannsjefen vurderer fortløpende nedleggelse av totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark, og dette kan innføres på kort varsel. 

Grilling og røyk

- Det må nøye vurderes om det er forsvarlig å ta i bruk grill- eller kokeanretninger og utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Dette gjelder også på kommunens tilrettelagte grillplasser, sier Lars Erik Gutubakken som er teamleder brannforebyggende og feiing i Sarpsborg Brann- og Feievesen.

Anbefalingen fra brannvesenet er å ta med pølser på termosen.
Gutubakken ber også innbyggerne om å være forsiktig med annen type ild - ikke bare den som har med grilling å gjøre.

- Er du ute bør du gjøre en god vurdering om det er forsvarlig å tenne røyk, og å røyke i nærheten av skog og annen utmark i den tørre perioden vi er inne i nå. Videre vil vi henstille alle innbyggerne i kommunen som har tomt i eller i nørheten av tørr vegetasjon om å utvise den største forsiktighet, sier han.

Bidra du også

Brannvesenet understreker at vi alle må bruke hodet for å unngå farlige situasjoner.
Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre straffeansvar.

- Sammen skaper vi trygghet, avslutter Gutubakken.